Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z tylnym zawieszeniem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z tylnym zawieszeniem ponieważ gdy jade po dziurach to czuje ze lekko rzuca mi tyłkiem lecz gdy jade z trzema osobami z tyłu taki objaw nie występuje. Jest jeszcze mały luz gdy chwycę za tylne koło. Sciągnąłem dzisiaj kolo i zauważylem ze lewy amortyzator jest ulany w oleju. Czy to wina amortyzatora ze rzuca tyłkiem ? czy moze tuleja ? albo łożysko do wymiany ? jak jade na rownej nawierzchni 140-150km/h ten objaw nie wystepuje.

Opublikowano

Miałem podobne objawy. Lewy tylny wylał, więc założyłem nowy komplet na tył i jest ok.

Opublikowano
  • Autor

A jakie polecacie ? z przodu mam seryjne od ajm'a.

Opublikowano

Sachsy są w miarę dobre i tanie. Sprawdź też tuleje belki bo jak są zerwane to zaczyna zarzucać tyłkiem

Opublikowano
  • Autor

A springi zostawic seryjne ?

Opublikowano

Ja na Touringach Sachs'a śmigam od dwóch lat mniej więcej( zrobiłem ok.80 tys. km) i jest dobrze póki co. Niektórzy KYB'e polecają. Cenowo podobnie wychodzi raczej.

A co do sprężyn, to jak są całe i nie klapnęły, to już tylko Twoje widzimisie. Ja jeżdżę na ori.

Opublikowano
  • Autor
Opublikowano

Ja brałem u tego gościa taki zestaw i dwa lata jest narazie git

Opublikowano
  • Autor

Zamowiłem. w piatek moze przyjdzie to załoze. mam jeszcze pytanie poniewaz mam lekki luz na tylnych kołach, dokrecałem dzisiaj lozyska oczywiscie ostroznie zeby kolo krecilo sie swobodnie. i teraz tak jak samochod postoi i lozyska ostygna luz sie pojawia a gdy przejade pare kilometrów i sprawdze luz to go nie ma. dodam ze lozyska nie bucza ani nic z tych rzeczy czy to normalne ?

Opublikowano

Tak, te łożyska gdy są zimne powinny mieć lekki luz.

Opublikowano
  • Autor

Wymieniłem dzisiaj amorki na Sachs i jak ręką odjął. Na przeglądzie wykazało mi ze lewy tylni ma 1% sprawności :lol:

Opublikowano

kolego a ile płaciłes za wymiane amorków?? Bo dzis byłem na wymianie tulei i łozysk z tyłu i jeszcze okazało sie ze prawy tylny ma sprawnosci 2 %:grin: teraz czeka mnie wymiana amorów.

Opublikowano
  • Autor

sam wymieniałem :)

Tylko jak chcesz samemu wymieniać to radze Ci zebys sie zaopatrzyl w sciski do spręzyn inaczej nie wymienisz :) cos takiego jak tutaj w 13 minucie VW Jetta Tdi Front Strut Replacement - YouTube Jest to banalne lecz najlepiej robić to w dwie osoby :)

Opublikowano

nie sam sie z tym nie bede grzebał. a po za tym czasu nie mam a w niedziele to nie wypada robic:decayed:

Opublikowano

a sprawdziles gumy tylnej belki , koszt nie wielki a bezpiwczenstwo bezcenne

Opublikowano

3 posty wyzej było napisane. wymieniłem tuleje tylnej belki i łlzyska bo luz miały

Opublikowano
  • Autor

Do seryjnego amora moge zalozyc sportowe sprezyny?

Opublikowano
Do seryjnego amora moge zalozyc sportowe sprezyny?

tak, nic się nie stanie jak założysz 1BE albo jakieś -30

Opublikowano

Cześć koledzy, czy ktos może sprawdzić mi numer katalogowy amortyzatorów na tył do mojego numeru VIN?

Pytam bo jak dzwonię do sklepów i pytam o amorki do mojej A4 to mówią że wystepują dwa rodzaje i trzeba szukać po numerze VIN, normalnie Sachsa kosztują 340 z odbojami i osłonami a mi próbują wcisnąć też Sascha za 560 same amorki i mówią że takie właśnie idą do mojej furki. Z góry dzieki za pomoc.

---------- Post dopisany at 16:38 ---------- Poprzedni post napisany at 16:36 ----------

Numer VIN: WAUZZZ8DZXA254720

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

byłem dzisiaj na geometrii i mechanik mowi mi ze zle mam zalozone amortyzatory z tylu. Amortyzatory+osłony+odboje na tył SACHS AUDI A4 B5 (2472172158) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. kupiłem takie tak jak polecaliscie. chodzi mu o to ze amortyzator siedzi na tym plastiku a nie na kielichu. prosze o pomoc bo amorka mam juz wyjetego i nie wiem co robic ;/