Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wymiana turbiny w 1.9tdi AHU na AWX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam 1.9tdi ahu (90koni). Planuje dać wtryski z AFN+chip no i do tego myslalem jeszcze wymienic turbosprezarke na lepsza np z AWX

Turbosprężarka VW Passat, Audi A4, A6 1.9 tdi AWX (2504958270) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Czy bezproblemowo będzie taka pasować, a może inna jakaś?

I ile kucykow ona moze podniesc?

Opublikowano
Witam, mam 1.9tdi ahu (90koni). Planuje dać wtryski z AFN+chip no i do tego myslalem jeszcze wymienic turbosprezarke na lepsza np z AWX

Turbosprężarka VW Passat, Audi A4, A6 1.9 tdi AWX (2504958270) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Czy bezproblemowo będzie taka pasować, a może inna jakaś?

I ile kucykow ona moze podniesc?

Głowa cię boli??????!!!!!!!! 750zł za używke z 14 dniową gwarancją ??????? 350 max!!!! Ostatnio robiłem dla kumpla do Paska B5 AJM turbo z bebechami od ARL-a "dużego" na pełnym wirniku to nówka sztuka wyszła mu 950zł, tylko jego poszła muszla z geometrią i grucha.

Druga sprawa AHU jest bez zmiennej geometrii także troszkie przeróbek mechanicznych jak i programowych cię czeka. Z AHH nie było by problemu.

Opublikowano

W warsztacie masz opis co i jak, seba1-2 bodajze to opisywał:wink:

Opublikowano

wtryski AFN + mod da efekt dobry a koszt mały, wymiana turbo da skromną poprawę, no chyba że albo od razu wsadzisz wtryski 216 lub pompę AFN, kup w aso nadkole od S4

Opublikowano

no tak chodzi o chlodzenie,mozzesz sam sobie zrobic w swoim albo kupic za 100zl w aso