Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Kluczyk scyzoryk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam dosyc duzy problem, wymienilem dzisiaj baterie w scyzoryku do samochodu, i nie dziala mi teraz otwieranie samochodu z kluczyka (drugi kluczyk mam jakies 100km stad), a w aucie w zadnych drzwiach nie ma mozliwosci otworzenia samochodu manualnie :D Dlaczego tak sie dzieje i co robic ?? Pilnie prosze o pomoc

edit:

udało mi sie dostac do samochodu, jednakze nie wiem dlaczego nie dziala pilot

Opublikowano

wsadz kluczyk w stacyjke , przekręć zapłon , naciśnij otwieranie potem zamykanie i pilot zacznie działać:wink:

Opublikowano
  • Autor

sprobuje tej metody. Bo chyba tez immobiliser nie dziala, po przekreceniu kluczyka ale nie zapaleniu silnika caly czas miga dioda (symbol samochodu z kluczykiem u dolu), potem po przekreceniu kluczyka dalej samochod zapala i za moment gasnie

Opublikowano

Tylko baterię wyciągałeś czy może jeszcze grzebałeś przy szklanej "bańce" ?

Opublikowano
sprobuje tej metody. Bo chyba tez immobiliser nie dziala, po przekreceniu kluczyka ale nie zapaleniu silnika caly czas miga dioda (symbol samochodu z kluczykiem u dolu), potem po przekreceniu kluczyka dalej samochod zapala i za moment gasnie
czyli zgubiłeś transponder..chociaż nie wiem jakim cudem bo on znajduje sie w drugiej części scyzoryka gdzie nie ma potrzeby otwierania jej przy wymianie bateri
Opublikowano
  • Autor

wymienialem baterie u zegarmistrza wiec nie sadze zebym cokolwiek zgubil

Opublikowano
wymienialem baterie u zegarmistrza wiec nie sadze zebym cokolwiek zgubil
to wsiadaj w autobus i jedz po 2 klucz :decayed:
Opublikowano
  • Autor

pytam powaznie, co teraz robic ? Mam juz drugi klucz ale co zrobic zeby pierwszy dzialal ?

Opublikowano

idz do zegarmistrza niech oddaje pestke:facepalm:

Opublikowano
pytam powaznie, co teraz robic ? Mam juz drugi klucz ale co zrobic zeby pierwszy dzialal ?
jak drugi odpala to musisz na nowo zaadoptowac nie dzialajacy.Jezeli sie nie da to wymienic transponder na nowy i wtedy to zrobic jeszcze raz

---------- Post dopisany at 12:38 ---------- Poprzedni post napisany at 12:38 ----------

idz do zegarmistrza niech oddaje pestke:facepalm:
słusznie :decayed:
Opublikowano
  • Autor

Zaadoptowac, ale jak to zaadoptowac ? a w razie co gdzie taki transponder kupic i ile to kosztuje ?

Opublikowano
Zaadoptowac, ale jak to zaadoptowac ? a w razie co gdzie taki transponder kupic i ile to kosztuje ?
najpierw sprawdz czy masz go w ogóle w kluczu :decayed:
Opublikowano
  • Autor

jak to wyglada i gdzie to znalezc ?

Opublikowano
jak to wyglada i gdzie to znalezc ?

musisz rozpołowić częśc w której jest grot...a poza tym szukaj jest na forum o tym

Opublikowano

Brakuje ci tego czarnego walca:

B7KeyFob002.jpg

B7KeyFob005-1.jpg

Pilnuj samochodu, aby Ci "przypadkiem" nie odiechał gdzieś. Wymiana baterii nie wymaga grzebania tam gdzie jest immo.

Opublikowano

Jak to zrobisz, przytrzymujesz przycisk otwierania, przekręcasz i trzymasz ok 20s po czym wyjmujesz i pilot działa. U mnie to pomaga.

Opublikowano
  • Autor

ta czesc nie byla otwierana wiec musi tam byc. Po 20s puszczam przycisk czy wyjmuje przytrzymujac ?

Opublikowano
ta czesc nie byla otwierana wiec musi tam byc.

Jeśli miga kontrolka samochodu z kluczykiem i nie możesz uruchomić silnika, bo zaraz gaśnie, to znaczy, że jest problem z immobilizerem.

Może i transponder nie był wyjmowany, ale mógł zostać uszkodzony, a wtedy "doopa" :kwasny:

Po 20s puszczam przycisk czy wyjmuje przytrzymujac ?

Z instrukcji obsługi do A4 B6:

Synchronizacja kluczyka

Jeżeli samochodu nie można odblokować wzgl. zablokować radiowo, kluczyk z nadajnikiem musi zostać zsynchronizowany.

• Jeżeli samochód jest zamknięty, otworzyć zamek w drzwiach kierowcy kluczykiem mechanicznym.
  • Nacisnąć przycisk odblokowania (otwarta kłódka) w kluczyku z pilotem.
  • Umieścić kluczyk w wyłączniku zapłonu i włączyć zapłon.
  • Ponownie wyłączyć zapłon i wyjąć kluczyk.
  • Nacisnąć przycisk odblokowania (otwarta kłódka) wzgl. przycisk zablokowania (zamknieta kłódka).

--

Pozdrawiam.

Sławek

Opublikowano
  • Autor

Nie moze byc zepsuty immobiliser bo na drugim kluczyku samochod zapala. A ten samochod nie ma miejsca na wlozenie kluczyka i otwarcie samochodu mechanicznie, no chyba ze jestem slepy i nie widze

Opublikowano
Nie moze byc zepsuty immobiliser bo na drugim kluczyku samochod zapala. A ten samochod nie ma miejsca na wlozenie kluczyka i otwarcie samochodu mechanicznie, no chyba ze jestem slepy i nie widze

czyli transponder na nowo zaadoptowac a jak sie nie da to podmienic go nowym