Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Podświetlenie zegarów do połowy.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Koledzy mam maly problem, a mianowicie świeci mi tylko dolna część zegarów na desce, ostatnio rozbierałem i czyściłem styki w manetkach i moję pytanie brzmi co mogłem źle poskładać.

Czytałem na forum że może blaszka (Zdjęcie blaszki o której piszę) przy manetce świateł jest ogieta i nie łączy ale wtedy chyba by mi nie działało by mi całe podświetelnie zagarów a nie tylko połowa.

Nadmienię że świeci tylko dolna część deski czyli połowa zegara obrotomierza, prędkościomierza. Podświetlenie licznika z kilometrami ok. i reszta podświetlenia wewnątrz auta też ok.

Panowie pomóżcie gdzie mogłem coś źle zrobić.

Opublikowano

A może poprostu padły żarówki licznikach :whistling:

Który masz rocznik auta? bo we wcześniejszych modelach były żarówki, a w poliftach chyba jest podświetlenie na diodach

Opublikowano
A może poprostu padły żarówki licznikach :whistling:

Który masz rocznik auta? bo we wcześniejszych modelach były żarówki, a w poliftach chyba jest podświetlenie na diodach

Rok 1997.

Wcześniej przed czyszczeniem manetki wszystko działoło.

Więc upatruję że musiałem chyba coś źle poskładać.

Opublikowano

dość często padają żarówki wystarczy że odepniesz kostkę i włączysz a tu zonk dwie spalone wymień i po kłopocie

Opublikowano

Ja miałem już tak kilka razy jak wyjmowałem zgary, że po złożeniu któraś nie świeciła.... więc od nowa :doh:

Opublikowano

Moze być, że to żarówki.

Jak tak, to od razu cały komplet wymień, bo jak założysz inne, to jedne mogą jaśniej świecić a pozostałe słabiej.

Zresztą zobaczysz jak założysz. U siebie wymieniłem tylko dwie - założyłem jakieś no name i świecą za jasno, a ori toshiby ciemniej.

Opublikowano

I nie polecam led- bo świecą punktowo, tylko zwykłe żarówki- te rozłożą światło równo po całych zegarach.

Ja przy następnej operacji wrócę do standardowych żarówek .