pandrulewicz Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Witam Koledzy mam maly problem, a mianowicie świeci mi tylko dolna część zegarów na desce, ostatnio rozbierałem i czyściłem styki w manetkach i moję pytanie brzmi co mogłem źle poskładać. Czytałem na forum że może blaszka (Zdjęcie blaszki o której piszę) przy manetce świateł jest ogieta i nie łączy ale wtedy chyba by mi nie działało by mi całe podświetelnie zagarów a nie tylko połowa. Nadmienię że świeci tylko dolna część deski czyli połowa zegara obrotomierza, prędkościomierza. Podświetlenie licznika z kilometrami ok. i reszta podświetlenia wewnątrz auta też ok. Panowie pomóżcie gdzie mogłem coś źle zrobić.
siara Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Opublikowano 10 Sierpnia 2012 A może poprostu padły żarówki licznikach Który masz rocznik auta? bo we wcześniejszych modelach były żarówki, a w poliftach chyba jest podświetlenie na diodach
pandrulewicz Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 10 Sierpnia 2012 A może poprostu padły żarówki licznikach Który masz rocznik auta? bo we wcześniejszych modelach były żarówki, a w poliftach chyba jest podświetlenie na diodach Rok 1997. Wcześniej przed czyszczeniem manetki wszystko działoło. Więc upatruję że musiałem chyba coś źle poskładać.
grippen Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Opublikowano 10 Sierpnia 2012 dość często padają żarówki wystarczy że odepniesz kostkę i włączysz a tu zonk dwie spalone wymień i po kłopocie
siara Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Ja miałem już tak kilka razy jak wyjmowałem zgary, że po złożeniu któraś nie świeciła.... więc od nowa
dominikk Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Moze być, że to żarówki. Jak tak, to od razu cały komplet wymień, bo jak założysz inne, to jedne mogą jaśniej świecić a pozostałe słabiej. Zresztą zobaczysz jak założysz. U siebie wymieniłem tylko dwie - założyłem jakieś no name i świecą za jasno, a ori toshiby ciemniej.
siara Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Opublikowano 11 Sierpnia 2012 I nie polecam led- bo świecą punktowo, tylko zwykłe żarówki- te rozłożą światło równo po całych zegarach. Ja przy następnej operacji wrócę do standardowych żarówek .
Rekomendowane odpowiedzi