Skocz do zawartości
IGNOROWANY

problem z kompem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam! potrzebuje pomocy-przy mim komputerze bardzo slychac wiatraczek ktory jest przymocowany do karty graficznej. nigdy tak nie bylo i nie wiem co to jest. oczyscilem go z wierzchu z kurzu i caly czas to samo. kto wie co to moze byc???

Opublikowano

Płytka od monitora? Może chodzi Ci o kartę graficzną? Jeżeli wiatrak "buczy", to należy go wymienić (już raczej nic nie da się z tym zrobić).

Opublikowano

...płytka do monitora :slina:...zapewne chodzi o kartę graficzną. Najszybciej i najpewniej będzie kupić nowy wiatraczek i zamienić. Czyszczenie starego może pomóc ale tylko na krótki czas. Wymienisz wiatraczek w większości firm składających komputery albo sam jeśli masz trochę cierpliwości. Tutaj jest link do wiatraczka z radiatorem dla przykładu- musisz kupić taki, który będzie odpowiedni do twojej karty graficznej.

Opublikowano

aha sdzieki wielkie

Opublikowano

często ciężko kupić taki sam , z identyczną wtyczką , oczywiście można zamienić go na inny , uciąć wtyczkę i złączyć kabelki i skleić do karty graf jakimś klejem , osobiście radzę podjechać do najbliższego sklepu elektronicznego i kupić małą tubkę smaru do elementów ruchomych , to wystarczy :th: powodem głośnej pracy jest kiepski smar który się z czasem wyciera (made in china) i trze o łożysko , można oczywiście zanieść kartę do reklamacji (jeśli ją posiada) ale to prawdopodobnie długo potrwa :thumbdown:

Opublikowano

Jaki masz model karty graficznej?

Opublikowano

radeon 9550 ale ja juz sobie wszystko zalatwie :th:

Opublikowano

Jeżeli nie wyciskasz ostatnich potów z tej karty, to spróbuj założyć na próbę jakiegoś radiatorka (polecam Zalmany).

Opublikowano

Tą 9550 można bez problemu kręcić do taktowania jakie posiada karta 9600 Pro. Miałem kiedyś 9550 i tak robiłem bez problemu wytrzymuje podkrecanie, oczywiście w granicach rozsadku

Opublikowano

Podłączę się do tematu,bo też mam pewien problem z kompem. Po zainstalowaniu na nowo Windowsa XP ( legalnego z licencją) i wszystkich niezbędnych programów wszystko chodzi fajnie,szybko ale jest jeden problem. Przy odświeżaniu strony w 95% przypadków pojawia się na środku strony prostokąt (z czerwonym kółkiem i białym krzyżem) w formie ostrzeżenia i napis " Program IE nie może otworzyć miejsca internetowego www.......... Operacja przerwana" Co jest grane ??

Opublikowano

Sprawdz czy masz wszystkie numerki dot sieci poprawnie wpisane.. :)

Opublikowano

Ale internet normalnie chodzi więc w ustawieniach wszystko powinno być OK. Jak mam ten komunikat i nacisnę w tym prostokącie OK to wychodzi pusta strona z napisem " Nie można otworzyć strony" ale jak z tego momentu strzałką cofnę do tyłu do poprzedniej strony to pięknie mi ją odświeży. Efekt odświeżenia jest ten sam tylko dużo więcej naciskania. Dziwne to trochę, nigdy wcześniej tego nie miałem.

Opublikowano

YATES zmien przegladarke na Mozille Firefoxa.. :kox: