Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Jak rozpoznac po numerach zegarow kolorowy FIS ????

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Czy ktos wie jak rozpoznac po numerach zegarow kolorowy FIS i jak dobrac zegary do auta????

Padly mi zegary tzn. nie dziala podswietlenie, obrotomierz, kontrolki i swieci sie cisnienie oleju chociaz z silnikiem wszystko jest OK.

Temat ten byl juz poruszany i obczytalem wszystko co mozliwe ;)

Odradzano mi ich naprawe ze wzgledu na pozniejsze pojawianie sie usterki oraz zbedna strate czasu i pieniedzy...

Model auta to A4 B6 1.8T quattro sport 163 KM manual z kodem silnika AVJ

Zdecydowalem sie je wymienic tylko nie jestem pewien na co musze zwrocic uwage aby na pewno pasowaly....

Obecnie posiadam kolorowy FIS i navi i chcem przy tym zostac.

Czy musza to byc koniecznie zegary od tego modelu czyli 1.8T ??? Czy koniecznie musza byc od manuala??? Czy beda chodzily np.

od 2.0. no i jak rozpoznac kolorowy fis po numerach..... Prosze o pomoc... Z gory dziekuje

Opublikowano

Musisz zwrócić uwagę na to czy licznik jest od diesla czy od benzyny. Manual czy automat, jak pojemność - nie ma różnicy.

Jeżeli masz ETKE, to jest tam opisane które są od Pb a które od ON. Dodatkowo w b6 była jakaś zmiana w licznikach od połowy 2002r.(chodzi o zczytywanie prędkości - ze skrzyni albo z ABS). Na Twoim liczniku powinna być naklejka z datą.

Opublikowano

Po trzech ostatnich cyfrach oznaczenia licznika. xxx xxx 930 x

Opublikowano

ja mam taki licznik , od s4 , wpisując numer licznika w Google pokazuje mi iż jest to licznik od diza?

ef37a3ed65059c7dm.jpg

0f7196dd52719013m.jpg

Opublikowano
ja mam taki licznik , od s4 , wpisując numer licznika w Google pokazuje mi iż jest to licznik od diza?

http://images46.fotosik.pl/1723/ef37a3ed65059c7dm.jpg

http://images41.fotosik.pl/1710/0f7196dd52719013m.jpg

no to nieciekawie, nieciekawie :eusathink:

8E0 920 931 P po sprawdzeniu w ETCE to silnik 2.0/3.0 l wysokoprężny + BRB...

Pewne jest jedno. Że licznik był rozkręcany..

I teraz albo ktoś podmienił samą tylną osłonę licznika i tak się ładnie spasowało...:wink:

albo ( i co jest bardziej prawdopodobne ) zostały wymienione tarcze i wskazówki na te s4.

Zauważ, że na tarczach masz mile, także są one z wersji angielskiej... ( mod domjenick-a ), a licznik jest z wersji europejskiej...

Opublikowano

ok ale da rade je zamontować w moim aucie? podobno sa z wersji USA

Opublikowano

podobno są mechaniko-elektrycy co montują z diesla na Pb ale ... ja dorwałem z S4 :decayed:

Ale tarcze czy zegary z USA?? i to chyba też ni kuniecnie bo wersja z USA miałaby napis 'unleaded only' przy wskaźniku benzyny...

Opublikowano

auto bylo podobno z usa , ze nie zwrocilem uwagi na to ze tarcze od temp i paliwa sa normlne , zalezalo mi na kolorowym wyswietlaczu fis

Opublikowano

po trzech ostatnich cyfrach????? 930X ??????? Dziwne bo mam kolorowy i ma numery 8E0920980JX niestety ulegl uszkodzeniu ;-)

Niestety kazdy pisze co innego na ten temat.... Jedni, ze ma spalona pamiec NEC, inni ze wystarczy profesjonalna obsluga komputerowa zegarow jeszcze inni zeby sobie glowy nie zawracac i wymienic na uzywany tylko ze naprawde ciezko jest dorwac kolorowy do danego modelu bo nie wyszlo ich za duzo a naszukalem juz sie troche ;-(((((

Przypominam, ze nie dziala u mnie obrotomierz, podswietlenie zegarow, nie dzialaja kontrolki od swiatel, kierunkow, tempomatu, non stop wyrzuca mi kontrolke od cisnienia oleju (mechanicznie wszysto OK z silnikiem) powodem jest podobno, ze komputer nie widzi predkosci obrotowej silnika ;-(

Pozdrawiam wszystkich milosnikow naszych A4 ;-)