bambi1306 Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Witam.Mam taki problem.GDy auto stoi cała noc i rano odpale to po prostu sie muli,dławi. kontrolki prawie gasna tak jak by miał silnik zgasnąć pedał gazu nie pomaga dopiero po jakis 20 s auto wpada na obroty i juz jest ok. Miał ktoś taki problem? Kolega powiedział mi ze to beda świece?
bartek123438 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Również polecam sprawdzić świeczki.
spawacz1 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 kolego VAG po pierwsze, nikt ci nie zgadnie a przyczyn może być wiele i wcale to nie muszą być świece nie szukaj po omacku:hi:
grzes1150 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 A ja obstawiam przepuszczający paliwo nastawnik ciśnienia paliwa Przy odpaleniu czuć benzyne z wydechu?
RS Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Grześ, myślisz o tym zaworze zwrotnym przy filtrze paliwa? Tez niedawno go wymienilem i pali zara lepiej i nie trzesie
grzes1150 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Grześ, myślisz o tym zaworze zwrotnym przy filtrze paliwa? Tez niedawno go wymienilem i pali zara lepiej i nie trzesie Nie. Nastawnik ciśnienia paliwa (takie srebrne okrągłe na końcu listwy wtryskowej z wężykiem do kolektora ssącego) http://t.czesci.autotrader.pl/341/75013/zdjecia/regulator-cisnienia-paliwa-hoffer.jpg Jak w cienkim wężyku jest chociaż gram benzyny to nastawnik do wymiany
bambi1306 Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Kurczenie mam dostepu do VAG ale jak to zrobie to od razu sie odezwe:) Dzieki za podpowiedzi:)
cacek89 Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Opublikowano 22 Sierpnia 2012 u mnie objawy byly w sumie podobne (tez z ranca przez ok 40s silnik nie chcial wejscc na obroty) sprawdzone bylo wszystko co tylko mozliwe (swiece, kable, przepustnica, czujnik temp, przeplywomierz, pompa paliwa) komputer nie pokazal zadnych bledow, okazalo sie ze wtryski są zabrudzone, po oddaniu do czyszczenia i wymianie filtra paliwa jest OK polecam tankowac paliwa tylko i wylacznie na renomowanych i sprawdzonych stacjach
Rekomendowane odpowiedzi