gwiaazdkaa Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Witam wszytskich , Chciałabym prosić o pomoc w wyborze samochodu bo już sama nie wiem co myśleć gdyż każdy mechanik doradza mi inaczej a najlepiej chyba się znają użytkownicy konkretnego auta. Otóż chciałabym kupić audi a4 z 2002 lub 2003 roku 1.9 TDI sedan no i właśnie nie wiem czy 130KM czy 105KM. Odradzano mi wiele razy 130KM ponieważ podobno jest to wersja bardziej awaryjna i wtryski się częściej psują i wymiana jest droższa. Jednak nie wiem ile w tym prawdy. Opinię taką słyszałam od kilku mechaników i znajomych lecz nadal nie wiem cz to prawda dlatego proszę o opinię osoby mające takowe silniki aby mi podpowiedziały jak to z tą awaryjnością jest. Inni zaś mówią że z awaryjnością jest tak samo niezależnie od paliwa jakie się leje. P.s. Co do paliwa to w ogóle nie wiadomo teraz co i gdzie lać bo jak sie ostatio dowiedziałam od znajomego z jednej z ponoc w Polsce renomowanych stacji to paliwko jakie przyjeżdza do nas do kraju z rosji nawet nie jest filtrowane tylko często jeszcze rozcieńczane i wlewane do zbiorników u nas na stacjach ;o !! Więc też nie wiadomo czy nie lepiej jeździć jak w moim przypadku do np Grodna(gdzie jednak ludzie mają fury nieporównywalne do naszych) i tam tankować np na Lukoilu jednak to tak mimochodem.
McGiver Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Witam wszytskich , Chciałabym prosić o pomoc w wyborze samochodu bo już sama nie wiem co myśleć gdyż każdy mechanik doradza mi inaczej a najlepiej chyba się znają użytkownicy konkretnego auta. Otóż chciałabym kupić audi a4 z 2002 lub 2003 roku 1.9 TDI sedan no i właśnie nie wiem czy 130KM czy 105KM. Odradzano mi wiele razy 130KM ponieważ podobno jest to wersja bardziej awaryjna i wtryski się częściej psują i wymiana jest droższa. Jednak nie wiem ile w tym prawdy. Opinię taką słyszałam od kilku mechaników i znajomych lecz nadal nie wiem cz to prawda dlatego proszę o opinię osoby mające takowe silniki aby mi podpowiedziały jak to z tą awaryjnością jest. Inni zaś mówią że z awaryjnością jest tak samo niezależnie od paliwa jakie się leje. P.s. Co do paliwa to w ogóle nie wiadomo teraz co i gdzie lać bo jak sie ostatio dowiedziałam od znajomego z jednej z ponoc w Polsce renomowanych stacji to paliwko jakie przyjeżdza do nas do kraju z rosji nawet nie jest filtrowane tylko często jeszcze rozcieńczane i wlewane do zbiorników u nas na stacjach ;o !! Więc też nie wiadomo czy nie lepiej jeździć jak w moim przypadku do np Grodna(gdzie jednak ludzie mają fury nieporównywalne do naszych) i tam tankować np na Lukoilu jednak to tak mimochodem. Zapraszam do siebie na wizyte uświadamiającą to ci wytłumacze to i owo a decyzje podejmiesz sama. Jak coś pisz na PW albo dzwoń 665886464
Ponio1767 Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Polecam 1.9 Tdi 130km 2003 rok 3 lata juz na nim smigam ;p 180kkm przebiegu, oprocz wymiany filtrow+olej co 15kkm, wymianilem klocki , tarcze i plyn hamulcowy :] reszta ok , w niedalekiej przyszlosci wymiana rozrzadu ;] motor jak to sie mowi nie do zajechania ))
Rekomendowane odpowiedzi