rafal9119 Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Witam . od nie dawna zauwazyłem ze podczas krecenia kiera w prawo i w lewo cos puka i dzieje sie to na zgaszony i odpalony silnik. jeszcze do tego zauwazyłem wyciek na drazku chyba kierowniczym w prawym kole (od pasazera) czyba to od maglownicy ale płyn od wspomagania nie ubywa. pomoze ktos . bo w niedziele mam wyjazd 600 km i nie chce aby cos sie rozsypało w aucie.
Lukasz_N Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Magiel najprawdopodobniej do RG. Stuka na listwie zebatej. Mozna pobawic sie ze sruba regulacyjna na maglu, ale to rozwiazanie dorazne. Sprawdz tez przegub na dole kolumny kierowniczej.
rafal9119 Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 23 Sierpnia 2012 a gdzie jest ta sruba regulacyjna?? ---------- Post dopisany at 21:22 ---------- Poprzedni post napisany at 21:19 ---------- ale jak płyn nie ucieka to tez trzeba regenerowac?? a w prawym kole u samej gory jest cos takiego mi to wyglada na maglownice taka harmonijka jest cała w oleju to od czego to jest??
Lukasz_N Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Jak wejdziesz pod auto i spojrzysz na magiel od spodu to bedziesz ja widzial. Klucz chyba 18 z tego co pamietam. Krecisz delikatnie co 1/4 obrotu i sprawdzasz, czy kiera odbija przy skrecie. Jak nie odbija, to odkrecasz z powrotem troche i tak do skutku. To, ze plyn nie ucieka to nie znaczy, ze z maglem wszystko ok. Mogla listwa w dupe juz dostac i trzeba bedzie szlifowac. Jesil masz na mysli ta gumowa oslone, co wychodzi z magla, to w niej moze sie zbierac plyn, ktory ucieka przez uszczelniacze i delikatnie wydostaje sie na zewnatrz i stad ten wyciek.
rafal9119 Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 23 Sierpnia 2012 tylko skad sie płyn tam bierze jak nie ubywa w zbiorniczku.
Lukasz_N Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Zebysmy sie dobrze zrozumieli: Mowisz o tej gumie? :
Magicbattle Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Opublikowano 24 Sierpnia 2012 no to powoli zbieraj kase na magiel do regeneracji. u mnie lekko midac zapocone na gumie ale nie stkuka. wczesniej sie samochodu pozbede niz to zrobie. jak by cos mam magiel na sprzedarz w super stanie suchutki bez luzów po 150 tys przebiegu
rafal9119 Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 24 Sierpnia 2012 kurde nie mozliwe. auto przyjechał o DE miesiac temu a juz tyle wydatkow jest.
Rekomendowane odpowiedzi