Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Dym z okolic silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , mam taką sprawe , niedawno siadła mi turbina , pękła na pół :P ale juz sie z tym uporałem , wstawilem nową wszytko niby gra ale wczoraj jak pojezdziłem troche wiecej i troche ostrzej to po otwarciu maski wydobywał się dym z przed turbiny jest taka rura z takim jakby filtrem z takiem plecionki (Przepraszam za brak profesionalizmu ale nie znam się) Znajomy mechanik mowil ze to cos tam cos tam warte jakies grosze ok. 30zł i przez tą nieszczelność lecą normalnie spaliny i nie jest to groźne , co o tym myślicie , fajnie jak by ktoś mi napisał cos na ten temat , Pozdrawiam

Opublikowano

Witam,

Miałem taki sam problem też leciał mi dymek z tej plecionki ale po przegonieniu autka dość mocno około 40km na pełnym bucie problem umilkł i po dymku ani śladu :)

Opublikowano

Przy wymontowywaniu turbiny uszkodziles badz mechanik uszkodzil Ci plecionke (kolega Mariusz podrzucil Ci linka jak to wyglada) i puszcza, albo nie zapodal silikonu i przykapca z laczenia z podowu przytkanego kata. Podjedz do jakiego tlumikarza niech wymieni Ci plecionke, przy okazji wytnij kata, zabierz go i sprzedaj, przy okazji na tym zarobisz :wink:

Opublikowano

A może jak turbo pękło plecionka sie zalała i teraz sie wypala olej ???

Opublikowano

ale plecionka nie powinna puszczać bo potem wszystko ładnie do kabiny wciąga szczególnie w korkach:wink:

Opublikowano

Hey!

Jak już pisałem miałem ten sam problem i moim zdaniem może to np. wypalać się pozostały olej który spadł na plecionkę podczas gdy pękło turbo. Ja u siebie wcześniej myłem silnik i wiem że w momencie rozgrzania się plecionki pozostały płyn do mycia silników musiał się wypalić...pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

Tak to jest dokładnie to co na zdjęciu , Dzięki za odpowiedz , bardzo fajne forum , troche sie uspokoiłem :) Właśnie kata musze wyciąć bo ostatnio czytałem o tym i myśle ze tez mam zapchany co nieco. Pozdrawiam

Opublikowano

To inaczej,jak plecionka puszcza to będzie przydymiona gdzieś,druga sprawa olej wypalający się śmierdzi olejem a rozwalona plecionka spalinami a tyle to już kolega chyba pozna po zapachu:wink: a kata sprzedaj nie oddawaj za darmo:naughty:

Opublikowano

Jesteś niepoprawnym optymistą. Miałem z olejem prawie tak samo - auto kopciło tylko przy ruszaniu a co się okazało - turbo już waliło olejem niemiłosiernie i gdybym nie wymienił w porę starego na obecne to pewnie bym oglądał swój silnik z perspektywy schrotu. Gdyby ktoś reflektował to mam swoje turbo do wglądu i mogę je sprzedać na części ale nigdy w całości. Jak ktoś chce siłownik podciśnienia czyli gruchę ze sztangą i zaślepką to zapraszam albo którąś z muszli - gorącą lub zimną oraz tę nieszczęsną bieżnię muszli gorącej - wyszlifowaną - to mam takową. Nikomu nie sprzedam jej w całości bo byłoby to najzwyczajniej próbą sprzedania złomu lub sprzedania części która posłużyłaby jako złom albo przyczyniłaby się do rozwalenia czyjegoś silnika a ja tego nie mam w zamiarze.

Opublikowano
  • Autor

No własnie smierdziało olejem , ale juz zauważyłem ze nie dymi więc wszystko fajnie :) Jak Ktoś by chcial Audi A4 Tdi kombi na sprzedaż :P cena 6,5 tyś zł. Pozdrawiam

---------- Post dopisany at 13:33 ---------- Poprzedni post napisany at 13:31 ----------

image.jpg

<br /><br />

Opublikowano
No własnie smierdziało olejem , ale juz zauważyłem ze nie dymi więc wszystko fajnie :) Jak Ktoś by chcial Audi A4 Tdi kombi na sprzedaż :P cena 6,5 tyś zł. Pozdrawiam

---------- Post dopisany at 13:33 ---------- Poprzedni post napisany at 13:31 ----------

http://s15.postimage.org/9ypnhin6v/image.jpg

<br /><br />

Jakby ktos chcial dac kropka to jest do wlepienia :decayed: