Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1.9 AJM] Do 180 km/h bez problemu ale później...:/

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jako, że tę A4 mam od niedawna postanowiłem sprawdzić na autostradzie ile pojedzie max i ew. jak się zachowuje przy prędkosciach w okolicach 200 Km/h. I co się okazało, otóż do 180 auto bardzo ładnie i bez protestów ciągnie, natomiast po przekroczeniu tej prędkości osiągnięcie 190 trwa już wg. mnie o wiele za długo a auto sprawia wrażenie jakby osiągniecie 200 było dla niego zadaniem niewykonalnym :( Mówię oczywiście o wskazaniach prękościomierza a nie faktycznej prędkości. Wydawało mi się że 115 KM w PD będzie miało wyższą prędkość max niż AFN z 96r, którym bez problemu uzyskiwałem 200. Chyba, że się mylę? Proszę o opinię forumowiczów co może być tego przyczyną i jak to wygląda w ich audiczkach.

zle zaczales kolego i zapraszam najpierw do NEWBIE

Opublikowano

Mój kondon 1Z (90 KM) przy sprzyjajacych warunkach, po ostrym katowaniu jechał tak około 199 (może 197 - w każdym razie trochę poniżej 200 - oczywiście licznikowego)

Opublikowano

ender, moze licznik nie przeklamuje i tyle.

Ja swoim dawniej osiagalem max zadana przez producenta i moze przy sprzyjajacych warunkach poszedl by wiecej ale trwalo by to dlugo.

Proponuje zrobic logi, zobaczymy jak Ci pompuje, jak pom,powtryski i przeplywka.

Wlansie moze przeplywka juz nie domaga.

Opublikowano

generalnie powyzej 180 km/h to juz jest meczarnia dla 1.9 TDI .... ale po bolach powinien osiagnac wymarzone 200 km/h .... :twisted:

jezeli mowisz ze zbiera sie dobrze to jak juz Pikuś powiedzial moze to byc kulejaca przepływka .....

nie ma co wrózyc z fusów... trzeba zrobic logi i zobaczyc ...

P.S moze twoj egzemplarz poprostu tak ma ....

Opublikowano

wyczysc katalizator

Opublikowano

moj 1Z AHU 193 na luzie poleci- 90 KM zas mojego szwagra AJM albo ATJ w kazdym badz razie 115 KM tez podobnie idzie co twoj cos w granicach 195..... pozdrawiam

Opublikowano

Sugeruję spojrzeć na wykres przebiegu mocy w twoim autku/silniku. Jak porównasz go z tym co osiągasz na 5-tym biegu to reszta stanie się dla Ciebie jasna. ;)

Opublikowano
wyczysc katalizator

a moze go wyciac ..... :twisted:

Opublikowano

jak jest dobry to po co wycinac moze wystarczy przedmuchac sprezonym powietrzem :wink:

Opublikowano

Takie małe OT

1Z nie dławi się z powodu zbyt wysokich obrotów na 5tce, osiąga około 4100 czy jakoś w okolicach i dalej już po prostu nie możę

Myślę że na 4ce miał by taką samą Vmax jak na 5tce, ale za to przy odcięciu, ale nie próbowałem......

Opublikowano
  • Autor

Czytając Wasze opinie doszedłem do wniosku, że to nie z autem jest coś nie tak tylko z moimi oczekiwaniami :] Napisałem, że od 180 idzie wolno ale faktem jest, że auto cały czas przyspieszało. Przy 187/188 na h musiałem hamować bo -oczywiście- jakiś tirowiec postanowił wyprzedzić innego tirowca, na autostradzie, w czasie krótszym niż 6 minut i tym samym ustanowić rekord kraju w tej kategorii. Wracając do meritum. Do tych fabrycznych wartości (195/198?:/) prawdopodobnie by dobrnął ale nie tego, szczerze mówiąc oczekiwałem. Dlatego, z początkiem grudnia, hakerzy z Wrocławia zaaplikują niuni kurację wzmacniającą do cirka about 150 klaczy i myślę, że będzie dobrze :) Dzięki za odzew.

Opublikowano

moj AJM leci te licznikowe 210-215 bez problemow, ale faktem jest ze od ok 190-200 to przyspieszaniem nazwac tego nie mozna

Opublikowano

Potwierdzam aletem na czeskiej autostradzie 210-215 śmigałem bo mnie gościu w mondeo wkurzył ;)

Opublikowano

1.9 tdi 180km to jest meczenie silnika audi 80 z silnikim 1.6 d ma prendkosc max 170 a ma 55 km wiec 19tdi 115 km predkosc 180 zadne opcazenie.