sokolnh Opublikowano 29 Maja 2008 Opublikowano 29 Maja 2008 witam, czy w silnikach 1.9 TDi przepływomierz pełni również funkcje czujnika temperatury zasysanego powietrza ?
Flyer Opublikowano 29 Maja 2008 Opublikowano 29 Maja 2008 A to nie jest ten sam czujnik, co czujnik temp. zew.?
spanky Opublikowano 29 Maja 2008 Opublikowano 29 Maja 2008 A to nie jest ten sam czujnik, co czujnik temp. zew.? :shocked: jak czujnik temp zewnetrznej [mierzacy temp na zewnatrz] moze odpowiadac za temperature w dolocie [wewnatrz ukladu dolotowego] ... ??? chyba ze mowimy o jakims innym czujniku ...
Flyer Opublikowano 29 Maja 2008 Opublikowano 29 Maja 2008 Zinterpretowalem "doslownie" to o co pytal sokol - temp. zasysanego powietrza, czyli tego ktore dostaje sie do dolotu* * ale nie temp. w samym dolocie
Musashi Opublikowano 29 Maja 2008 Opublikowano 29 Maja 2008 czujnik temperatury powietrza w dolocie znajduje sie kolo czujnika cisnienia nie ma potrzeby pomiaru temperatury powietrza na poziomie filtra poniewaz jest zblizona do temperatury zewnetrznej
sokolnh Opublikowano 29 Maja 2008 Autor Opublikowano 29 Maja 2008 to gdzie on jest bo ja nie wiem, a kolega w pracy jest świecie przekonany, że jest on w przepływce, mi sie wydaje że własnie nie, ale jak on mnie pyta " gdzie jest ? " to niestety nie wiem co odpowiedziec [br]Dopisany: 29 Maj 2008, 13:17 _________________________________________________ czujnik temperatury powietrza w dolocie znajduje sie kolo czujnika cisnienia nie ma potrzeby pomiaru temperatury powietrza na poziomie filtra poniewaz jest zblizona do temperatury zewnetrznej ok, dzieki wielkie :th:
Musashi Opublikowano 29 Maja 2008 Opublikowano 29 Maja 2008 od dolu w plastikowej rurze dolotu z lewej strony silnika ( kierowcy) pomiedzy kolektorem ssacym a pierwsza plastikowa rura za intercoolerem
sokolnh Opublikowano 29 Maja 2008 Autor Opublikowano 29 Maja 2008 i jeszcze jedno pytanie, jezeli wskazuje on cały czas temp 90 to chyba z nim cos nie tak, prawda ? nie ma żadnego błedu
spanky Opublikowano 29 Maja 2008 Opublikowano 29 Maja 2008 w samym przeplywomierzu jest czujnik temperatury powietrza .... [chyba nawet dwa] ale odpowiada[ja] one za zupelnie cos innego ....
Musashi Opublikowano 29 Maja 2008 Opublikowano 29 Maja 2008 czujniki temperatury przeplywki sluza do kompensacji pomiaru w funkcji temperatury powietrza w miejscu pomiaru
wojtek2626 Opublikowano 29 Maja 2008 Opublikowano 29 Maja 2008 Jest czujnik temp powietrza zasysanego jak MODERATOR napisał wyzej który jest w Lmm oraz czujnik temp w dolocie za IC na rurze jak pisali koledzy wczesniej, te dwa czujniki maja zupełnie inne zadania
Rekomendowane odpowiedzi