mnetzimny Opublikowano 3 Września 2012 Opublikowano 3 Września 2012 Witam Czasami z moją A4-ką dzieje się dziwny problem z obrotami silnika , że potrafią wzrosnąć do 1200 obrotów . Dzieje się bardzo rzadko , raz jak silnik jest rozgrzany do 90 stopni , a raz jak jak trochę mniej ma silnik 70-stopni . Nigdy się to nie dzieje na zimnym silników , tylko jak jest rozgrzany . Podpinałem pod Vag-a A4-ke i zero błędów . Ktoś pomoże gdzie szukać przyczyny ?? P.S. nie dawno mi wyświetlił się błąd G62 , ale jak go skasowałem to już się wogle nie pojawił , pomimo tych wysokich obrotów występujących bardzo rzadko . P.S. 2 sprawdzałem teraz VAG-iem na nie rozgrzanym silniku i znowu się pojawił błąd G62 . Jaką mieć pewność że czujnik temperatury cieczy chłodzącej jest do wymiany ??
vauxhall95 Opublikowano 3 Września 2012 Opublikowano 3 Września 2012 bo to jest czujnik g62 Wymien i po sprawie
mnetzimny Opublikowano 3 Września 2012 Autor Opublikowano 3 Września 2012 Dużo ludzi go wymieniło i dalej im się ten błąd pojawia .
dante0018 Opublikowano 3 Września 2012 Opublikowano 3 Września 2012 Wymien ten czujnik i bedzie dobrze.
mnetzimny Opublikowano 3 Września 2012 Autor Opublikowano 3 Września 2012 Rozumiem że jest to czujnik zielony 4 pinowy , znajdujący się koło kolektora ssącego ?? EDIT Czujnika nie ma jak w starszych 1Z czy AFN-a koło kolektora przy EGR , jedynie co widze to czujnik 3 pinowy przy chłodnicy Może mi ktoś na zdjęciu pokazać gdzie w wersji z silnikiem AHH jest czujnik G62 ??
Rekomendowane odpowiedzi