benyA4 Opublikowano 5 Września 2012 Opublikowano 5 Września 2012 Witam poszukuje schematu jaknajbardziej precyzyjnego ukladu smarowania olejem w silniku alt , chodzi mi o to jak rozprowadzany jest olej, gdzie znajduja sie kanaly doprowadzania oleju i poszczegolne zawory. Juz pisze po co mi to , bylem w serwisie audi gdyz borykam sie ze stukaniem wariatora i spotkalem sympatycznego pana, ktory powiedzial mi ze mial podobna usterke , oczywiscie zdecydowal sie na wymiane wariatora i zaworu wysokiego cisnienia oleju ktory to steruje tym wariatorem, to jednak nie pomoglo i jak sie pozniej okazalo mial cos nie tak z obiegiem oleju. Mam tylko pytanko czy zawor ten jest sterowany w elektryczny (elektroniczny sposob) czy to kwestia mechaniczna ?? czyajac ten artykol http://www.volkspage.net/technik/ssp/ssp/SSP_246.pdf wyglada na to ze elekrycznie tylko ze to niestety nie jest silnik ALT , a jak to jest u nas ---------- Post dopisany 05-09-2012 at 07:02 ---------- Poprzedni post napisany 04-09-2012 at 19:37 ---------- czy mogl by ktos powiedziec gdzie znajduje sie zawor wysokiego cisnienia sterujacy wariatorem i jak sie do niego dostac ?? mile widziane tez zdjecie zaworu.
Rekomendowane odpowiedzi