Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Raz świeci żarówka a raz nie, w czym moze być problem?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Co moze być przyczyną kiedy raz świeci żarówka a raz nie chce świecić? Może coś z żarówką H7 jest nie tak, albo cos nie styka. Dwa dni temu wymieniałem żarówke od kierowcy bo się spaliła a od dzis zaczyna wariować żarówka od pasażara. Gdyby sie spaliła to bym ja wymienił na nową i problem z głowy a tak to raz świeci a raz nie.

Opublikowano

wymieniaj żarówki parami to będziesz miał spokój. Ja tak robię od kilku lat i z marginesem +/- jednego dnia obie się przepalają.

Mnie się kiedyś działo coś ale z tyłu w lampie, okazało się, że żarówka była przepalona ale drucik raz się stykał raz nie. I tak sobie czasem świeciło a czasem nie.

Wymień na nową i obserwuj.

Opublikowano

mi sie tak robilo w postojowce rpzedniej...problem z masa tej zarowki byl..ponaginalem te druciki w srodku psiknelem kontaktem i juz niema problemu..

Opublikowano

Wymieniłem drugą żarówkę i teraz jest wszystko ok. Widocznie jak się jedna żarówka spali trzeba zmieniać również drugą.

Opublikowano

Mi się tak dzieje z żarówka bixenonu. Lewa czasami nagle gaśnie. Wystarczy wtedy wyłączyć i włączyć światła i jest dobrze. Zaglądalem już do reflektora ale nic nie stwierdziłem.

Macie jakieś pomysły, czy od razu jechać do elektryka?