Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zmiana z automatu na manual 2.8 quattro- co potrzebne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam zamiar zamienic automat na manual .wiem ze potrzebne graty to wiadomo skrzynia pytanie czy musi byc od 2.8 czy od innego modelu pasuje?? wysprzeglik , sprzegło, koło zamachowe tez ? jesli tak to czy tez tylko od 2.8.półosie,pedały, lewarek mieszek itp:) zna moze ktos jakiegos magika w woj łodzkim ktory takie cos by wykonał? dzieki za odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

kolego jakie koszty poniosłes bez robocizny bo sam robiłeś?? tak mysle ze sam mogłbym to wykonac tylko czas mnie ogranicza;(

Opublikowano

same części wyszły mnie coś ok 1100 zł. Oczywiście jakbyś chciał zakładać nową dwumasę ze sprzęgłem to wyjdzie jeszcze raz tyle- ja miałem kompletne sprzęgło z symbolicznym przebiegiem za 2 stówki:)

---------- Post dopisany at 10:31 ---------- Poprzedni post napisany at 10:30 ----------

Musisz jeszcze popytać czy wał od manuala i automatu w quattro jest ten sam.

Opublikowano

po co ludzie kupujecie automaty zeby pozniej zmieniac na manual? bezsens..

Opublikowano

Chęć modzenia :D

Opublikowano

Okazja była to kupiłem:) Pojeździłem, aż automat sie skończył i wrzuciłem manual i jadę dalej:)

Opublikowano
  • Autor

automat konczy a wiec mysle o zmnianie na manual , lepsze osiagi i mniejsze spalanie to jest plus ,

Opublikowano
po co ludzie kupujecie automaty zeby pozniej zmieniac na manual? bezsens..

ja w swoim życiu przerobiłem trzy automaty, w których skrzynie padły i włożyłem manuala, a powody były następujące:

1 automat jest super do miasta ale po jakimś czasie sie nudzi;

2 samochód używany z automatyczną skrzynią biegów jest tańszy niż z manualem;

3 jak padnie automat to naprawa to kilka tysięcy

4 używana skrzynia automatyczna jest o wiele droższa niż używana skrzynia manualna

5 za popsutą skrzynie automatyczną za każdym razem dostałem więcej niż kosztował mnie zakup skrzyni manualnej wraz ze wszystkimi potrzebnymi podzespołami

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

a znacie kogos z okolic łodzkiego kto by mi ta przekładke zrobił moze moge dojechac do 200 km ode mnie czyli sieradza woj łodzkie

---------- Post dopisany 24-04-2013 at 23:55 ---------- Poprzedni post napisany 20-09-2012 at 15:58 ----------

koledzy po prawie roku jazdy automatem mam zamiar włozyc manuala mam takie pytanie zna ktos kogos kto zrobi przekładke ze swoimi gratami a ja bym zapłacił wiadomo odpowiednia cene i odebrał autko na gotowo wiem ze lepiej było by sprzedac i kupic manuala ale ja w swoja a4 kasy zainwestowałem i nie mam zamiaru sie jej pozbywac prosze o odpowiedzi i namiary jesli ktos posiada

---------- Post dopisany 25-04-2013 at 00:03 ---------- Poprzedni post napisany 24-04-2013 at 23:55 ----------

nie musi byc z łodzkiego