Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Brak mocy - dymi na czarno

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Od pewnego czasu auto zaczelo kopcic coraz mocniej.. i tracic bardziej moc. Gdy auto wpada w tryb awaryjny to praktycznie przestaje dymic.

Ciegno od kierownic rusza sie w miare lekko i z duzym skokiem.. wezyki od N75 wymienione na nowe.. Sprobowalem nawet ominac N75 i efekt byl taki sam.. Lecz gdy wypiolem wtyczke od przeplywki auto nie stracilo nic wiecej na mocy ,ale przestalo dymic w czasie jazdy..

Co najgorsze to ,ze nie moge podlaczyc VAGa ...probowalismy w 3warsztatach i zawsze nie wychodzilo.. ktos prawdopodobnie dobieral sie do zlacza w aucie i mozliwe ,ze je celowo odlaczono bo jest dziwnie pouszkadzane...

Co moge zrobic w takiej sytuacji? czy jest opcja podpiecia sie bezposrednio pod komputer?

Czy od padnietej przeplyki auto moze dymic na czarno?...

aaa i sprawdzalismy dolot ktory raczej nie wskazuje na nieszczelnosc

Artur

Opublikowano

pewny jestes, ze nie puszcza cisnienia na zewnatrz pod obciazeniem pomiedzy turbo - zawory dolotowe ?

Opublikowano
  • Autor

DZIALA!!! :> zabralem sie do ponownego przejrzenia dolotu i znalazlem winowajce! :evil:

na tym gumowym łaczniku byla dziura... od spodu i o dziwo przy dodawaniu obrotow nie wydawala zadnego swiastu/dzwieku!

do poniedzialku musze przetrwac na zbrojonej tasmie.. a pozniej juz tylko zakup nowgo lacznika.

...Smieszne ..bo przeszukujac archiwum na forum wszystko kierowalo mnie wlasnie na dolot.. ale zaden z "mechanikow" :kox:..u ktorych bylem.. nie chcial brac tego pod uwage.. wiec szukalismy dalej... coz moze i oni teraz naucza sie czegos od forumowiczow :gwizdanie:

Opublikowano

Co najgorsze to ,ze nie moge podlaczyc VAGa ...probowalismy w 3warsztatach i zawsze nie wychodzilo.. ktos prawdopodobnie dobieral sie do zlacza w aucie i mozliwe ,ze je celowo odlaczono bo jest dziwnie pouszkadzane...

Możliwe że wtyczka jest w innym miejscu to takie zabezpieczenie i celowo wstawiono taką dziwną w miejsce właściwej. :hi:
  • 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam.Czary dym mi wali z wydechu.Zamiast gwizdu turbiny słychac syk jak przyspieszam.Sprawdziłem weze i wszystko ok tylko obejmy były troche luzne dokreciłem i jakby lepiej słychac turbine i troszke mniej dymi.Czy luzne opaski mogły byc przyczyna dymienia.Czy dymienie powinno ustapic od razu czy bedzie ustepowac stopniowo.Bardzo dziekuje i pozdrawiam

Opublikowano

jak wypali cały syf to dymienie powinno ustąpić..... a wracając do tematu dr_artur, wystarczy poszukać w moich wątkach bo ta dziura robi sie bardzo często w tym miejscu na łączniku i nawet zobrazowałem to zdjęciem gdzie jej szukać.

Opublikowano

Witam; co do tego łącznika gumowego to ciężko go dostać ja znalazłem w sklepie z częściami do tirów gość uciął mi 8cm zbrojonego węża zapłaciłem 8zł.W motoryzacyjnym zaśpiewali mi 170zł na zamówienie z serwisu audi,może ci się przyda ta porada pozdrawiam :hi:

Opublikowano

Witam; co do tego łącznika gumowego to ciężko go dostać ja znalazłem w sklepie z częściami do tirów gość uciął mi 8cm zbrojonego węża zapłaciłem 8zł.W motoryzacyjnym zaśpiewali mi 170zł na zamówienie z serwisu audi,może ci się przyda ta porada pozdrawiam :hi:

na szrotach tego pelno po 10 pln orinały , pozdrawiam .ps grunt ze sobie poradziles
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Wymieniałem wczoraj ten łącznik,był pęknięty tradycyjnie od spodu, tak że trzeba było go obrócić aby zobaczyć uszkodzenie, zastosowałem przewód gumowy zbrojony. Zrobiłem jeden błąd , po naprawie odpaliłem auto w garażu, jak walnęło sadzą , to świata nie było widać , do dziś pluję na czarno. Przegoniłem auto trochę i wygnało wszystkie sadze. Kupowanie oryginalnego łącznika mija się z celem, w każdym sklepie motoryzacyjnym, bądź z częściami do samochodów ciężarowych, ciągników rolniczych taki przewód na metry sprzedają. Dla ciekawych, średnica przewodu to 50 mm, pasuje idealnie na ścisk.

Opublikowano

Boseronie jak możesz to wstaw w tym temacie ten link z fotką :wink4:.