Glecik Opublikowano 13 Września 2012 Opublikowano 13 Września 2012 Mam następujący problem . Zakupiłem wskaźnik ciśnienia doładowania taki jak w poniższej aukcji CISNIENIE DOLADOWANIA AUTO GAUGE SMOKE 52MM BOOST (2614351519) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. . Moje pytanie brzmi jak go podłączyć , skoro w lifcie z roku 99 w puszce komputera nie ma map sensora , a z tego co widziałem pod maską nie ma żadnego wężyka ani trójnika do którego można się podpiąć . Ma ktoś na to jakiś patent ?
Mario82A4 Opublikowano 13 Września 2012 Opublikowano 13 Września 2012 W puszce nie ma ale czujnik jest w tej plastikowej rurze koło zbiorniczka z płynem chłodniczym , oczywiście mówię o rurze dolotu . Będziesz musiał chyba zrobić dodatkowe wyjście z tej rury na wężyk bo chyba nie ma , jeśli sie myle to niech ktoś poprawi
Glecik Opublikowano 13 Września 2012 Autor Opublikowano 13 Września 2012 A jak zrobić wyjście z tej rury ?
juby_p Opublikowano 14 Września 2012 Opublikowano 14 Września 2012 najłatwiej będzie nawiercić kolektor ssący i nagwintować a potem wkręcić dysze od LPG, chyba że masz kolektor od AVF to tam są otwory do przykręcenia śrubek m6 to wystarczy tylko przewiercić otwór wiertłem np fi4 na przelot i w istniejący gwint wkręcasz dysze LPG DYSZA
Maniusiek28 Opublikowano 14 Września 2012 Opublikowano 14 Września 2012 najłatwiej będzie nawiercić kolektor ssący i nagwintować a potem wkręcić dysze od LPG, chyba że masz kolektor od AVF to tam są otwory do przykręcenia śrubek m6 to wystarczy tylko przewiercić otwór wiertłem np fi4 na przelot i w istniejący gwint wkręcasz dysze LPG DYSZA dobry patent
MAGIC87 Opublikowano 14 Września 2012 Opublikowano 14 Września 2012 najłatwiej będzie nawiercić kolektor ssący i nagwintować a potem wkręcić dysze od LPG, chyba że masz kolektor od AVF to tam są otwory do przykręcenia śrubek m6 to wystarczy tylko przewiercić otwór wiertłem np fi4 na przelot i w istniejący gwint wkręcasz dysze LPG DYSZA jak wyzej zrobiłem tak samo:wink:
Glecik Opublikowano 14 Września 2012 Autor Opublikowano 14 Września 2012 Do tego potrzebuję wężyk o średnicy 6mm jak rozumiem ? Jakiego rodzaju to ma być wężyk , z jakiego materiału ? Bo wężyk co dostałem ze wskaźnikiem ma 4 mm średnicy
MAGIC87 Opublikowano 14 Września 2012 Opublikowano 14 Września 2012 hmm.. moj orginalny z pudełka wszedł na ta dysze od LPG. troche zapalniczka podgrzałem i wlazło:wink:
Glecik Opublikowano 14 Września 2012 Autor Opublikowano 14 Września 2012 A masz dokładnie taki sam wskaźnik ?
juby_p Opublikowano 14 Września 2012 Opublikowano 14 Września 2012 ja użyłem wężyka tez od LPG 4mm w środku potem mam oryginalna od wskaźnika przejściówkę na plastikowy wężyk, wskaźnik mam SRTI mechaniczny.
MAGIC87 Opublikowano 15 Września 2012 Opublikowano 15 Września 2012 A masz dokładnie taki sam wskaźnik ? nie, mam ten z wyzszej połki:wink: ale mysle ze reszta niczym sie nie rózni tylko sam wskaznik
Glecik Opublikowano 15 Września 2012 Autor Opublikowano 15 Września 2012 Skoro wężyk ma 4mm średnicy to nie lepsze będzie coś takiego 211 DYSZA DYSZE KRÓCIEC KRÓĆCE KOLEKTORA SSĄCEGO (2598704100) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ??
juby_p Opublikowano 16 Września 2012 Opublikowano 16 Września 2012 przecież to to samo co ja wkleiłem kilka postów wcześniej.
Nesinho Opublikowano 28 Stycznia 2015 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Witam kolegów ! mam pytanie gdzie mogę wpiąć się z trójnikiem bądź króćcem w silniku AWX żeby zamontować wskaźnik doładowania ? Jak ktoś może wrzucić foto gdzie macie u siebie to zrobione będę wdzięczny. Pozdrawiam
Booster Opublikowano 18 Lutego 2015 Opublikowano 18 Lutego 2015 Witam kolegów ! mam pytanie gdzie mogę wpiąć się z trójnikiem bądź króćcem w silniku AWX żeby zamontować wskaźnik doładowania ? Jak ktoś może wrzucić foto gdzie macie u siebie to zrobione będę wdzięczny. Pozdrawiam wepnij się w przewód od WG
Rekomendowane odpowiedzi