Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wskaźnik ciśnienia doładowania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam następujący problem . Zakupiłem wskaźnik ciśnienia doładowania taki jak w poniższej aukcji CISNIENIE DOLADOWANIA AUTO GAUGE SMOKE 52MM BOOST (2614351519) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. . Moje pytanie brzmi jak go podłączyć , skoro w lifcie z roku 99 w puszce komputera nie ma map sensora , a z tego co widziałem pod maską nie ma żadnego wężyka ani trójnika do którego można się podpiąć . Ma ktoś na to jakiś patent ?

Opublikowano

W puszce nie ma ale czujnik jest w tej plastikowej rurze koło zbiorniczka z płynem chłodniczym , oczywiście mówię o rurze dolotu . Będziesz musiał chyba zrobić dodatkowe wyjście z tej rury na wężyk bo chyba nie ma , jeśli sie myle to niech ktoś poprawi

Opublikowano
  • Autor

A jak zrobić wyjście z tej rury ?

Opublikowano

najłatwiej będzie nawiercić kolektor ssący i nagwintować a potem wkręcić dysze od LPG, chyba że masz kolektor od AVF to tam są otwory do przykręcenia śrubek m6 to wystarczy tylko przewiercić otwór wiertłem np fi4 na przelot i w istniejący gwint wkręcasz dysze LPG DYSZA

Opublikowano
najłatwiej będzie nawiercić kolektor ssący i nagwintować a potem wkręcić dysze od LPG, chyba że masz kolektor od AVF to tam są otwory do przykręcenia śrubek m6 to wystarczy tylko przewiercić otwór wiertłem np fi4 na przelot i w istniejący gwint wkręcasz dysze LPG DYSZA

dobry patent

Opublikowano

dscn5009j.jpg[/img]

fotka poglądowa

Opublikowano

jak wyzej zrobiłem tak samo:wink:

Opublikowano
  • Autor

Do tego potrzebuję wężyk o średnicy 6mm jak rozumiem ? Jakiego rodzaju to ma być wężyk , z jakiego materiału ? Bo wężyk co dostałem ze wskaźnikiem ma 4 mm średnicy

Opublikowano

hmm.. moj orginalny z pudełka wszedł na ta dysze od LPG. troche zapalniczka podgrzałem i wlazło:wink:

Opublikowano
  • Autor

A masz dokładnie taki sam wskaźnik ? :)

Opublikowano

ja użyłem wężyka tez od LPG 4mm w środku potem mam oryginalna od wskaźnika przejściówkę na plastikowy wężyk, wskaźnik mam SRTI mechaniczny.

Opublikowano
A masz dokładnie taki sam wskaźnik ? :)

nie, mam ten z wyzszej połki:wink: ale mysle ze reszta niczym sie nie rózni tylko sam wskaznik

Opublikowano
  • Autor
Opublikowano

przecież to to samo co ja wkleiłem kilka postów wcześniej.

• 2 lata później...
Opublikowano

Witam kolegów ! mam pytanie gdzie mogę wpiąć się z trójnikiem bądź króćcem w silniku AWX żeby zamontować wskaźnik doładowania ? Jak ktoś może wrzucić foto gdzie macie u siebie to zrobione będę wdzięczny. Pozdrawiam

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam kolegów ! mam pytanie gdzie mogę wpiąć się z trójnikiem bądź króćcem w silniku AWX żeby zamontować wskaźnik doładowania ? Jak ktoś może wrzucić foto gdzie macie u siebie to zrobione będę wdzięczny. Pozdrawiam

wepnij się w przewód od WG