Suli Opublikowano 15 Września 2012 Opublikowano 15 Września 2012 Staję powoli przed koniecznością nabycia przed zimą nowego akumulatora. Obecnie mam vartę z logiem i VW i numerem ETKA 8E0 915 905 K więc zakładam, że aku jest jeśli nie od nowości to na pewno mocno wiekowy. Czy możecie powiedzieć cokolwiek o tym sprzedawcy? O nas - e-Battery - lider sprzedaży akumulatorów w internecie MOLL M3 Plus K2 95Ah - e-Battery - lider sprzedaży akumulatorów w internecie Wiarygodna firma? Nie wciskają kitu? Nie ma problemu z reklamacjami?
.Pablo. Opublikowano 16 Września 2012 Opublikowano 16 Września 2012 Ja bym nie kupował aku w necie. Nie wiesz jak są przechowywane czy doladowywane na półce itp. Czasem lepiej dac więcej pieniędzy i kupić aku na miejscu w profesjonalnym sklepie. Zamontuja aku na miejscu sprawdza ladowanie i stan nowego aku czy wszystko jest ok. Ja rok temu kupiłem boscha slivera w necie cena niższa o 70zl ale i tak kupiłem w sklepie z akumukatorami.
dragon44 Opublikowano 16 Września 2012 Opublikowano 16 Września 2012 Poza tym akumulatorem nie wolno rzucić, uderzyć, a z przesyłkami to różnie bywa, też bym radził kupić w sklepie.
Suli Opublikowano 16 Września 2012 Autor Opublikowano 16 Września 2012 Zgodnie z tym O nas - e-Battery - lider sprzedaży akumulatorów w internecie mają też punkty odbioru osobistego w Warszawie WARSZAWA (WAWER): ul. Widoczna 105, tel/fax: 22 815 36 91 WARSZAWA (BEMOWO): ul. Szeligowska 3, tel/fax: 22 746 05 35 Zastanawiam się, bo cena molla u dystrybutora dla klientów indywidualnych dochodzi do 700 zł, a klikuset sztuk dla zniżki zamawiać nie będę. Dlatego moje pytanie - czy ktoś miał z nimi do czynienia, brał coś u nich?
pan kierownik Opublikowano 16 Września 2012 Opublikowano 16 Września 2012 700zł ??? Nieźle was tam łupią... U mnie, w miejscowym sklepie motoryzacyjnym (jest na liście dystrybutorów na stronie Moll) model m3+ 95Ah kosztuje równo 500zł (cena w sprzedaży detalicznej).
adamooo Opublikowano 16 Września 2012 Opublikowano 16 Września 2012 Suli dzwoń do Toma to Ci sprzeda baterie..
Suli Opublikowano 16 Września 2012 Autor Opublikowano 16 Września 2012 700zł ??? Nieźle was tam łupią... U mnie, w miejscowym sklepie motoryzacyjnym (jest na liście dystrybutorów na stronie Moll) model m3+ 95Ah kosztuje równo 500zł (cena w sprzedaży detalicznej). No widzisz - a cena "fabryczna" w detalu u przedstawiciela Molla wynosi 680. A wydawałoby się, że u źródła powinno być najtaniej. Tylko, że "źródło" po prostu niechętnie bawi się w detal.
PIXI Opublikowano 16 Września 2012 Opublikowano 16 Września 2012 Suli , brałem u nich Moll m3+ 75Ah w czerwcu tego roku (Szeligowska) .... jeśli to Ci pomoże . Spoko możesz u nich brać , normalnie aku stoją na półkach
Suli Opublikowano 16 Września 2012 Autor Opublikowano 16 Września 2012 Dzięki PIXI:thumbup1: O take właśnie odpowiedź mnie się rozchodziło:decayed: Ale swoją drogą popytam jeszcze Tomka
Pretor Opublikowano 18 Września 2012 Opublikowano 18 Września 2012 Taka rada. Jak pojedziesz kupić aku jedź z miernikiem i weź z najwyższym napięciem (powinno być 12.6-12.7V), ponad to sprawdź datę produkcji i bierz najmłodszy. Czasami data produkcji jest podana w kodzie numeru seryjnego. Można to rozszyfrować na stronie: akumulator.pl podając nr seryjny chłopakom z forum.
pan kierownik Opublikowano 18 Września 2012 Opublikowano 18 Września 2012 Moll ma wybitą datę produkcji na biegunie "-" (tydzień i rok).
Pretor Opublikowano 18 Września 2012 Opublikowano 18 Września 2012 W takim razie to ułatwia sprawę. Ja kupowałem trzy lata temu Vartę Silver 85Ah i 800A rozruchu i trzeba było "rozpracować" datę produkcji po numerze seryjnym.
Rekomendowane odpowiedzi