Jump to content
IGNORED

Jak otworzyć bagażnik w sedanie

Recommended Posts

Posted

Cześć, odkąd jestem posiadaczem mojej a4 nie udało mi sie otworzyć bagażnika kluczykiem, zawsze musze iść do przodu i otworzyć drzwi centralnym i wtedy bagaznik też sie otworzy, natomiast po włożeniu kluczyka w zamek bagażnika nie ma możliwości żadnego przekręcenia w celu otwarcia. Ktoś wie o co może chodzic ?

Posted

poszukaj, bylo o tym tu na forum juz nie jeden raz, sa opisy zdjecia wszystko jest :wink:

Posted

ktoś wymienił pewnie wkładne albo całą klapę.

Posted

To czesta przypadlosc kiedy nie uzywa sie od czasu do czasu kluczyka do otwierania klapy. Syf zbiera sie we wkladce i zamek odmawia wspolpracy. Mozna sprobowac jakis WD 40, ale podejrzewam, ze wkladka juz powiedziala papa :kwasny: Pozostaje tylko wymiana wkladki na nowa. Mozna to tak zrobic, zeby pasowala pod stary kluczyk.

Posted

Właśnie mnie tez się przytrafiła ta przypadłość , ale udało się otworzyć centralnym bo kluczyk chyba od .......lat nie był używanyi po prostu wchodził do połowy a drugi z zestawu cały ale też nie przekrecał się. Pomyślałem : fart , że to jeszcze nie zima ,ale co dalej? Wujek google mi wskazał szpeca od zamków calkiem niedaleko mnie , pojechałem i po godzince (wymieniał te blaszki w środku bo mój poprzednik był silniejszy od starych i chyba powyginał ) i minus 100 PLN mam zamek z wkładką jak nowy. Pozdrawiam

Posted

Na dłuższą metę WD-40 psuje więcej niż naprawia . Sam się przekonałem-wchodzi w reakcję z szajsmetalem z którego wykonane są podzespoły zamka co w późniejszym czasie skutkuje szybszym zacieraniem się i tylko okresowe smarowanie oliwą do zamków pomaga . Dodam , że swój zamek zanim oddałem do fachowca moczyłem całą noc w benzynie ekstrakcyjnej i też nic nie pomogło . Proponuję nie tracić czasu i kasy na doświadczenia (ewentualne popsucie blaszek siłując się z bębenkiem) oddać do serwisu . Stówka to koszt adekwatny do skali problemu. Pozdrawiam.