topor Opublikowano 1 Czerwca 2008 Opublikowano 1 Czerwca 2008 Witam dzisiaj na dzien dzie3cka moja audika zrobila mi zajebisyty pprezent. Mianowicie turbina przy zimnym silniku w ogole sie nie zalacza.... czuje sie tak jakbym jezdzil moja stara ibiza SDI. po rozgrzaniu silnika juz jest jako tako, mozna odczuc turbinke ale tez nie jest to co powonno sie dziac... wie moze ktos jak rozwiklac ten problem??
slaweq Opublikowano 1 Czerwca 2008 Opublikowano 1 Czerwca 2008 Podepnij Vag'a, zrób logi i zobaczysz co mu dolega.
pre_pl Opublikowano 2 Czerwca 2008 Opublikowano 2 Czerwca 2008 może dziura gdzieś i powietrze spyla, może przepływomierz, może turbina klęka dużo może, zrób tak jak kolega powyżej napisał :th:
topor Opublikowano 2 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 2 Czerwca 2008 najlepsze ze czasem jest moc... czasem jej nie ma:/ juz mnie szlak trafia. szukam teraz kogos kto mi loi zrobi.
topor Opublikowano 2 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 2 Czerwca 2008 logi dynamiczne zrobione... Nie wiedzielm ze w moim miesxcie jest warszta tylko do audi... logi wykazaly sprawnosc turbiny i wszytskiego innego.. Wg. mechanika to zle ustawiony rozrzad i zaplon ktory robioem 2 tyg. temu. Wiec jutro pojade na mala reklamacje.
wielokropek Opublikowano 2 Czerwca 2008 Opublikowano 2 Czerwca 2008 kolego sprawdź na początek przepływkę - to częsta przyczyna wielu niedomagań silnika
topor Opublikowano 2 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 2 Czerwca 2008 vagiem czy jak?? mechanior powiedzial ze all ok a ja w ym jesrtem w sumie laikiem.
spanky Opublikowano 2 Czerwca 2008 Opublikowano 2 Czerwca 2008 logi dynamiczne zrobione... Nie wiedzielm ze w moim miesxcie jest warszta tylko do audi... logi wykazaly sprawnosc turbiny i wszytskiego innego.. Wg. mechanika to zle ustawiony rozrzad i zaplon ktory robioem 2 tyg. temu. Wiec jutro pojade na mala reklamacje. watpie .... dawaj logi z tej diagnozy ....
topor Opublikowano 2 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 2 Czerwca 2008 logow nie posiadam... nic nie dostalem. ;(
spanky Opublikowano 2 Czerwca 2008 Opublikowano 2 Czerwca 2008 logow nie posiadam... nic nie dostalem. ;( no to doopa .... umow sie z jakims klubowiczem z okolicy ktory jest w posiadaniu Vag'a i zrobcie pelna diagnoze ... [p.s mechanik mowil cos o bledach .... ? ] bardziej sklanialbym sie w kierunku jakiegos wysranego czujnika/miernika ... ale to tylko gdybanie
topor Opublikowano 2 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 2 Czerwca 2008 bledow nie bylo w ogole... na vagu sprawdzil tylko ze jest zle ustawiony zaplon. [br]Dopisany: 02 Czerwiec 2008, 21:12 _________________________________________________dodam tylko teraz ze brak mocy odczuwalny jest na zimnym jak i cieplym silniku.
spanky Opublikowano 2 Czerwca 2008 Opublikowano 2 Czerwca 2008 dodam tylko teraz ze brak mocy odczuwalny jest na zimnym jak i cieplym silniku. a jak praca silnika,jak dymienie podczas deptania ... ?
topor Opublikowano 2 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 2 Czerwca 2008 co do pracy silnika mam tez male zastzrezenia... czasem sie cholernie telepie.. i tzresie buda.. a co do dymienia .. to go w ogole nie ma
spanky Opublikowano 2 Czerwca 2008 Opublikowano 2 Czerwca 2008 co do pracy silnika mam tez male zastzrezenia... czasem sie cholernie telepie.. i tzresie buda.. a co do dymienia .. to go w ogole nie ma moze rozrzad przeskoczyl ....
topor Opublikowano 2 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 2 Czerwca 2008 tak wlasnie powiedzial mechanik z audi... zebym zareklamowal wymieniany rozrzad.
wielokropek Opublikowano 2 Czerwca 2008 Opublikowano 2 Czerwca 2008 Panowie jakby rozrząd przeskoczył to by auto albo nie paliło w ogóle albo jeździłoby jak traktor. Z resztą jakby tak sobie znikąd rozrząd przeskoczył, to obstawiam że kolego miałby teraz większy problem niż brak mocy.
topor Opublikowano 2 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 2 Czerwca 2008 ... jezdzi jak traktor. problem z moca zaczal sie jakos po 5 dniach odebrana auta z warsztatu. Auto pod vaga podpite.. zadnego bledu. wg logow wszystko dziala ok procz zaplony.. dolot sprawdzony, nigdzie powietrze nie ubywa.. pomysly mi sie juz skonczyly ;(
bartek213 Opublikowano 2 Czerwca 2008 Opublikowano 2 Czerwca 2008 sprawdz ten rozrzad kolego moze tak byc ze przestawil sie kat wtrysku na pompie pasek wcale nie musiał przeskoczyc
topor Opublikowano 3 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 3 Czerwca 2008 umowiony jestenm na czwartek rano... i Panowie z Volks-Merc beda rezac.
Rekomendowane odpowiedzi