Jump to content
IGNORED

Porysowany zderzak

Recommended Posts

Posted

Czy jest jakiś preparat który pomoże choć trochę "zgubić" to porysowanie ?

przechwytywaniesh.jpg

Posted

Możesz spróbować pastą koloryzującą, ale dużego efektu nie osiągniesz niestety.

Posted

Wosk koloryzujacy ale z efektu pewnie nie będziesz zadowolony. Ostatecznie lakiernik niech Ci wyceni.

Posted

Nie wygląda tragicznie... Papier wodny i i FG500 trochę by to wyprowadziły moim zdaniem.

Posted

http://imageshack.us/a/img835/8261/przechwytywaniesh.jpg

A ja mam pytanko, co zrobić jak mam przerysowaną ten spojler-nakładkę trochę niżej jak na tym zdjęciu? Ta dokładka zderzaka to plastik malowany jakąś szara farbką, czym to zamalować aby nie rzucało się tak w oczy?

Posted

u lakiernika od 100 zł, można pylnąć pół zderzaka, ewentalnie u lakiernika spróbowac zapolerować, również zaprawć ''bazą''.

na nakładki np w mieszalni Standox mają receptury koloru w macie, można symbolicznie zapałką zaprawić jak małe uszkodzenie

Posted

kolego najpierw weź nitro i zmyj to później możesz spolerować..jezeli to nie pomoże to wyprawkę tak jak kolega w/w ok 100 zl będzie kosztować

Posted
u lakiernika od 100 zł, można pylnąć pół zderzaka, ewentalnie u lakiernika spróbowac zapolerować, również zaprawć ''bazą''.

na nakładki np w mieszalni Standox mają receptury koloru w macie, można symbolicznie zapałką zaprawić jak małe uszkodzenie

no ale jak by pomalował pół zderzaka to jak to będzie wyglądać :facepalm: pewnie z drugiej strony jakieś odpryski czy coś, lepiej pomalować cały.

Posted

no ale jak by pomalował pół zderzaka to jak to będzie wyglądać :facepalm: pewnie z drugiej strony jakieś odpryski czy coś, lepiej pomalować cały.

zależy ile mamy do dyspozycji pieniędzy .. oczywiście cały zderzak najlepiej pomalować ale to sie wiąże z większymi kosztami oraz z demontażem zderzaka..

Posted
kolego najpierw weź nitro i zmyj to później możesz spolerować..jezeli to nie pomoże to wyprawkę tak jak kolega w/w ok 100 zl będzie kosztować

ta, tylko delikatnie tego nitro, bo jak za duzo to sie moze plastik rozplynac jeszcze :decayed:

Posted

jak to jak bedzie wygladac, jak zderzak ładny z drugiej strony to normalnie, nie tylko zderzaki maluje sie po kawałku, i nic nie widać, zależy od wykonawcy, oczywiście od kasy i decyzji własciciela.

Posted

przygotuj sobie sam zderzak do malowania a do lakiernika zawiez zeby tylko prysnął to może taniej ci policzy jak nie bedzie musial sie bawic odkrecanie i przygotowywanie. u mnie bardziej był przetarty jak kupiłem auto i za samo malowanie wziął 150pln i flaszke:wink: lecz moja praca poszła na marne bo tydzien pozniej gość mnie mercedesem w przód pocałował:facepalm:

Posted
przygotuj sobie sam zderzak do malowania a do lakiernika zawiez zeby tylko prysnął to może taniej ci policzy jak nie bedzie musial sie bawic odkrecanie i przygotowywanie. u mnie bardziej był przetarty jak kupiłem auto i za samo malowanie wziął 150pln i flaszke:wink: lecz moja praca poszła na marne bo tydzien pozniej gość mnie mercedesem w przód pocałował:facepalm:

może niech sie nie bierze za przygotowanie jeżeli nie umie... bo później będą klocki i będzie ze lakiernik źle pomalował:)

Posted

może niech sie nie bierze za przygotowanie jeżeli nie umie... bo później będą klocki i będzie ze lakiernik źle pomalował:)

a no nie dopisałem w poscie żeby sam przygotował jeżeli potrafi:wink: moja wina:glupek2: