Jump to content
IGNORED

Stukanie przy maksymalnym skręcie w lewo

Recommended Posts

Posted

panowie mam problem przy maksymalnym skręcie kołami w lewo i ruszeniu słychać stukanie. Dźwięk jest dość dziwny bo słychać tak jakby coś przeskakiwalo w napędzie. Czy to mogą być przeguby? Przy maksymalnym skręcie w prawo nie ma takiego dźwięku. W momencie kiedy nie skręce na maksa kierownicą takiego dźwięku nie ma. Co to może być. Na pewno nie jest to pompa od wspomagania tylko coś z układu napędowego. Jak dojść ewentualnie który przegub jest do wymiany? Nie chce robić zbędnych kosztów wymieniając całą półoś

Posted

jeśli stukot jest jednostajny- ja bym obstawiał na przegub:wink:

Posted

Dokładnie... To typowe objawy

Posted

Tez obstawialbym przegub, a jeszcze sprawdzilbym w jakim stanie jest jego oslona, bo mozliwe ze jest rozwalona i przez to zepsul sie przegub

Posted

Skręć na maksa w lewo,otwórz okna i rusz,powinieneś słyszeć z której strony dobiega dźwięk albo weź jakiegoś kolegę niech posłucha stojąc obok auta.

---------- Post dopisany at 13:58 ---------- Poprzedni post napisany at 13:55 ----------

Tez obstawialbym przegub, a jeszcze sprawdzilbym w jakim stanie jest jego oslona, bo mozliwe ze jest rozwalona i przez to zepsul sie przegub

Z osłoną nie jest tak do końca pewne u Mnie osłona była cała a przegub nap.......ał.

Posted

szukaj tam, gdzie słyszysz stukanie:wink:

Posted

Dokładnie... daj kogoś do autka... a ty stań i nasłuc**j...

Posted

---------- Post dopisany at 13:58 ---------- Poprzedni post napisany at 13:55 ----------

[/color]

Z osłoną nie jest tak do końca pewne u Mnie osłona była cała a przegub nap.......ał.

nie chodzilo mi o to ze to jedyna przyczyna zepsucia przegubu, ale jedna z mozliwych i czesto dobrze widoczna :wink:

a co do problemu to zrob kolego tak jak pisali inni, szyby w dol i sluchaj z ktorej to strony :)

Posted

dzisiaj zauwazylem ze nawet przy ruszaniu z 1 przez krotka chwile slychac kilka stukow pozniej juz spokoj wiec przeguby na bank do wymiany