Goofer Opublikowano 23 Września 2012 Opublikowano 23 Września 2012 Witam forumowiczów.Mam problem z szybą kierowcy otóż otwiera się bez problemu natomiast zamknąć nie idzie z przełącznika za żadne skarby. Przy otwieraniu klikam raz i szyba zjeżdża na sam dół, nie da się jej zatrzymać. Po tym zabiegu z włącznika nie da się jej zamknąć. Natomiast po wyjściu z auta i zamknięciu go z pilota szyba zamyka się automatycznie. Powiedzcie co jest uszkodzone ? Włącznik w drzwiach na boczku czy coś innego ? Żeby był silniczek nie teges to by wogóle nie zamykało szyby. Jeśli to ten włącznik to jak go wymienić ? Proszę o pomoc.
dragon44 Opublikowano 23 Września 2012 Opublikowano 23 Września 2012 Z tego co piszesz to raczej włącznik do wymiany, ewentualnie kabelek od włącznika gdzieś przerwany.
seebbaa1985 Opublikowano 23 Września 2012 Opublikowano 23 Września 2012 wydaje mi sie ze kolega dobrze ci podpowiada prawdopodobnie włącznik lub mozesz miec przerwany jakis kabel
Goofer Opublikowano 23 Września 2012 Autor Opublikowano 23 Września 2012 Wiecie jak do niego się dobrać ? Po zdjęciu tapicerki od spodu jakoś się go wyciąga ? W wolnej chwili obadam przewody w drzwiach i przelotce.
MASATO Opublikowano 23 Września 2012 Opublikowano 23 Września 2012 Przycisk szyby montowany jest na wcisk na zatrzaskach, uzyj siły to wyskoczy, jak cos man sprawny pstryczek.
Goofer Opublikowano 23 Września 2012 Autor Opublikowano 23 Września 2012 Czyli wystarczy podważyć chociażby śrubokrętem z wierzchu i wyjdzie ? Jak wyjme to jakos poznam że coś jest w nim nie halo ?
dragon44 Opublikowano 23 Września 2012 Opublikowano 23 Września 2012 Podmień na inny na chwile, będziesz wiedział czy wyłącznik czy kabelki.
Goofer Opublikowano 24 Września 2012 Autor Opublikowano 24 Września 2012 Bardzo dobry pomysł, dzięki za podpowiedź, jutro zobacze co z tego wyjdzie. MASATO a sztuk 2 masz też ? Bo jak zaczne wyjmować i podmieniać to być może od razu dwa trzeba mi bedzie ---------- Post dopisany 24-09-2012 at 12:09 ---------- Poprzedni post napisany 23-09-2012 at 19:20 ---------- Robiłem dziś przy tej szybie i sprawa przedstawia się następująco: Zdjęłęm tapicerke z drzwi i zamieniłem kostki od szyby pasażera z szybą kierowcy i owa szyba działa bez zarzutu, czyli pstryczek od szyby kierowcy do wymiany. I tu mam następne pytanie. Ten czarny element pstryczka co się go klika wyszedł bez problemu natomiast elektronika została, powinna też wyjść ? Bałem się mocniej tam grzebać śrubokrętem żeby nie pokiereszować niczego...
dragon44 Opublikowano 24 Września 2012 Opublikowano 24 Września 2012 Tak, powinien wyjść cały z elektroniką.
Rekomendowane odpowiedzi