Jump to content
IGNORED

Systemy antykradzieżowe w Audi a4

Recommended Posts

Posted

Hej,

chce kupić AC wypytują mnie jakie systemy antykradzieżowe (przynajmniej dwa) ma mój samochód, ja nie mam pojęcia możecie mi pomóc jak to sprawdzić - Audi A4 B8?

dzięki.

Posted

Na pewno 100% masz immobiliser, bo każde to ma. Możesz mieć też czasem fabryczny alarm, wtedy powinieneś mieć przyciski dezaktywacji ultradźwięków i czujnika pochyłu auta alarmu, umieszczone (o ile dobrze się orientuję w B8) w drzwiach nad czerwoną lampką sygnalizującą (ostrzegawczą) otwarcie drzwi. Możesz też mieć czasem inne zabezpieczenia, ale ciężko wywróżyć jakie :grin:

Co do skuteczności - to już inna sprawa, są spece że potrafią to rozbroić.

---------- Post dopisany at 08:55 ---------- Poprzedni post napisany at 08:43 ----------

Znalazłem takie coś, tu widać te przyciski dezaktywacji dsc0819j.jpg:wink:

Posted

Ja założyłem niedzwiadka jako drugie zabezpieczenie ci spowodowało obniżenie zniżki ac :-)

Posted
Ja założyłem niedzwiadka jako drugie zabezpieczenie ci spowodowało obniżenie zniżki ac :-)

hehe czyżby miś policjant za szybą? czy może źle rozumiem. Bo jak miś, to raczej taki straszak nie przejdzie :polew:

Posted

hehe czyżby miś policjant za szybą? czy może źle rozumiem. Bo jak miś, to raczej taki straszak nie przejdzie :polew:

Haha dobre miś = bearlock blokada skrzyni biegów. Mam też dobermana w aucie ale nie chcieli uznać go jako zabezpieczenie bo czasem wychodzi na siku i wtedy uto jest nie zabezpieczone hahaha

Posted

Haha dobre miś = bearlock blokada skrzyni biegów. Mam też dobermana w aucie ale nie chcieli uznać go jako zabezpieczenie bo czasem wychodzi na siku i wtedy uto jest nie zabezpieczone hahaha

Te poniedziałki(rano) hehe, tak mi przyszło na myśl pierwsze co :facepalm: Bearlock to całkiem skuteczniejsze zabezpieczenie od misia.

A co do dobermana myślę że też dobre zabezpieczenie nawet nie musi siedzieć w środku, myślę że skutecznie by ochronił wóz :decayed:

Posted

szczególnie nie powinien siedzieć w środku!!!.....

pamiętam jak w latach 90tych ktoś wqriał się na ciągłe okradanie mu auta i ostawił na noc owczarka w aucie......rano przychodzi a kół nie ma:shock3:

gdy zajrzał do auta.....tapicerkę też miał zjedzoną..... przez psa....tak się rzucał bidny nie mogąc wyjść z auta....:polew:

więc chyba lepiej zapłacić drożej AC...które i tak wyjdzie taniej.....

a co do systemów to chyba tylko homologowane biorą pod uwagę? czy własne pomysły również?

Posted
szczególnie nie powinien siedzieć w środku!!!.....

pamiętam jak w latach 90tych ktoś wqriał się na ciągłe okradanie mu auta i ostawił na noc owczarka w aucie......rano przychodzi a kół nie ma:shock3:

gdy zajrzał do auta.....tapicerkę też miał zjedzoną..... przez psa....tak się rzucał bidny nie mogąc wyjść z auta....:polew:

więc chyba lepiej zapłacić drożej AC...które i tak wyjdzie taniej.....

a co do systemów to chyba tylko homologowane biorą pod uwagę? czy własne pomysły również?

Zostawić psa w aucie by było nieporozumieniem.

A systemy zabezpieczające to raczej tylko homologowane, nawet jeśli ktoś wymyśli coś wspaniałego, ale niezostanie to przetestowane, opatentowane, zatwierdzone przez organy do tego upoważnione - nie ma szans na zniżkę AC

Posted

dzięki za odpowiedzi,

pooglądałem auto i nie ma tego przełącznika alarmu w drzwiach o których piszecie, ale przeglądałem wyposażenie auta z numeru VIN i pisze że jest immobilaizer. Czyli wychodzi na to że mam tylko jedną ochronę antykradzieżową w aucie - kurde będę miał problem z zawarciem AC kradzieżowego.

Posted

To załóż sobie coś dodatkowo,np. kontroler dostępu KD-2006.Mówią,że jak stać na konia,to i na uzdę tyż.Pozdrawiam.

Posted

dokładnie...w skali roku i tak się wróci zakup, bo jeśli ubezpieczysz będziesz miał spokojniejsze noce.

montuj alarm i nie płacz nad ceną....

Posted

Fajne sa alarmy fitmy Dest z dodatkowa karta anty napadową ,kiedys taki mialem w a3 i bylem zadowolony