Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Stabilizatory z RS4 B7 do zwykłej A4 B6 B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A ja mam takie pytanie mam b6 z ori stabilizatorami , auto poszło już jakieś 2-3cm w duł na innych sprężynach ale dokuczają mi jeszcze przechyły , więc będę walczył ze stabiliztorami. Chciał bym tylko się dowiedzieć czy mając stabi z 1ba lepiej przejść odrazu na stabi z rs4 b7( nie wiem czy nie będzie za hardkorowo bo jeżdżę często z małymi dziećmi) czy tylko na stabi z zawiechy 1be lub bv i czy w nich się różnią tylko tył bo wiem że ma 18mm czy przód też jest innej twardości. A i jeszcze jedno czy w zwykłej S4 B6 są takie same stabilizatory jak w rs4 czy jeszcze inne.

Jaką konfigurację byście polecili?

Opublikowano

A ja mam takie pytanie mam b6 z ori stabilizatorami , auto poszło już jakieś 2-3cm w duł na innych sprężynach ale dokuczają mi jeszcze przechyły , więc będę walczył ze stabiliztorami. Chciał bym tylko się dowiedzieć czy mając stabi z 1ba lepiej przejść odrazu na stabi z rs4 b7( nie wiem czy nie będzie za hardkorowo bo jeżdżę często z małymi dziećmi) czy tylko na stabi z zawiechy 1be lub bv i czy w nich się różnią tylko tył bo wiem że ma 18mm czy przód też jest innej twardości. A i jeszcze jedno czy w zwykłej S4 B6 są takie same stabilizatory jak w rs4 czy jeszcze inne.

Jaką konfigurację byście polecili?

Witaj,

A może wrzuć od ori 1BV.

Przy kole 18" i 1BV nie ma przechyłów, prowadzi się bdb. i jest jeszcze komfort.

PS. Niestety nie wiem jak sprawa wygląda ze stabilizatorami z S4 i RS4,

Pozdrawiam!

Opublikowano

A i jeszcze jedno czy w zwykłej S4 B6 są takie same stabilizatory jak w rs4 czy jeszcze inne.

Dwie czy trzy strony wstecz jak mi się zdaje jest wszystko opisane. S4 B7 ze skrzynią manualną ma tylny 22mm, S4 B6 i S4 B7tiptronik 20mm, RS4 22mm i czasami 20mm. Przednie są inne, ale min. A4 B7 3,0Tdi z zawiasem 1BV i1BE(nie jestem pewien) ma przedni taki sam jak RS4.

Ogólnie to w temacie jest wszystko, powtórzone ze 100razy, ale nikt nie czyta.

Edytowane przez staniek

Opublikowano

Wypraszam sobie przeczytałem pierwsze 20 stron i i żadnej odp. nie było :mellow: ale widocznie konkrety są na kolejnych 20 stronach :jerk:

Opublikowano

Jak już pisałem, S4 B6 to to samo co 1BE 1BV. Zmień tył na RS4 i będziesz zadowolony.

Opublikowano

PRZECZYTAŁEM cały wątek i wydaje mi się że w moim wypadku optimum to stabi z s4 20mm na tył, a jak coś to będę mógł mieć też przód z 3.0tdi B7 ale zwykła zawiecha czyli 1ba będzie on taki jak z RS4 czy nie?

Opublikowano

Nie, przedni stabi z B7 3.0tdi 1BA jest taki jak w np. 2.0tdi. Przy zawieszeniu 1BE/BV jest taki sam jak w RS4

Opublikowano

Tak przy okazji, tylni w B6 1.9 awx Avant 1BA to 16mm czy 18?

Jak 16 to od czego pasi 18 lub 20?

Edytowane przez POWER-KRIS

Opublikowano

Tak przy okazji, tylni w B6 1.9 awx Avant 1BA to 16mm czy 18?

Jak 16 to od czego pasi 18 lub 20?

B6 1BA/BR - 16mm

B6 1BE/BV - 18mm

S4 B6 1BD - 20mm

B7 1BA/BR - 16mm

B7 1BA/BR (8E0-6-200 001>>*) - 18mm

B7 1BE/BV - 18mm

S4 B7/RS4 - 20/22mm

Opublikowano

Dzięki.

Opublikowano

Bardzo dziękujemy.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Opublikowano

No i już jestem po zabiegu , tył wpadł 20mm od s4 , bardzo się cieszę z tego moda bo za 100zł to chyba najlepiej zainwestowane w to auto. Moje oczekiwania zostały w 100% zaspokojone dupcia trzyma się drogi jak należy, nie odczułem spadku komfortu, choć mam wrażenie że zrobiła się bardziej pod sterowna. Czy jest jakaś pośrednia opcja na przód między serią a RS4 B7 bo chętnie bym skorzystał ale nie chciał bym przesadzić.

Opublikowano

Czy jest jakaś pośrednia opcja na przód między serią a RS4 B7 bo chętnie bym skorzystał ale nie chciał bym przesadzić.

Stabilizator do zawieszenia 1BE/1BV, który w B6tce jest taki sam jak w S4 B6/7

Opublikowano

No to super zaraz poszukam.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

odkopię trochę. są tu chętni na kolejny zakup grupowy stabilizatorów na tył od s4 b7 20mm?

Opublikowano

Dziś znalazłem na złomie stabilizator z końcówką J zważyłem go i ma ponad 4,5kg więc go wziąłem za 30zł od czego może on pochodzić.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam, mam takie pytanie, jakie gumy kupić do stabilizatora z A4 B7 3.0tdi? Obejmy te co mam? Czy też trzeba bd coś zmienić? Zawieszenie z fabryki jakie u mnie siedziało to 1BE.

Opublikowano

Masz wszystko w pierwszym poście, tylne gumy po nr VIN lub po grubości stabilizatora.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mam pytanie. Jeśli chodzi o te stabilizatory to można kupować używki czy raczej nie polecacie ??