szala18 Opublikowano 30 Września 2012 Opublikowano 30 Września 2012 Witam, uszkodzil mi sie silownik (tzn. mechanik powiedział ... że moduł zamka) w prawych przednich drzwiach. Z racji tego zamykalem drzwi z kluczyka, lecz zepsula sie chyba linka napinająca w klamce i nawet od środka nie mogę ich otworzyć ;/ proszę pomóżcie jak mogę się dobrać do tych drzwi .... są kompletnie zatrzaśnięte ;/ ps. można gdzięś kupić taki używany "moduł zamka" ? dziękuję za wszelką pomoc!
domjenick Opublikowano 1 Października 2012 Opublikowano 1 Października 2012 obawiam się, ze problem leży w kablach-też tak miałem, tylko w tylnych-niestety, ale będziesz musiał rozebrać tapicerkę, bo inaczej się nie dostaniesz do środka drzwi-próbuj otworzyć, a jak się uda-rozkręć i obadaj kable, bo inaczej będziesz musiał zniszczyć tapicerkę boczka
czaki22 Opublikowano 2 Października 2012 Opublikowano 2 Października 2012 ja miałem uszkodzony stycznik w zamku , zreszta na vagu widac co jest nie tak
szala18 Opublikowano 2 Października 2012 Autor Opublikowano 2 Października 2012 mam wersje sedan z polskiego salon z 2006 roku, mechanik mówił mi że uszkodzony jest moduł zamka, a tapicerkę niby da się zdjąć przy zatrząsnietych drzwiach tylko jakaś 1 śruba trzyma którą trzeba niestaty zniszczyc, ale pozniej spowrotem mi to tam zamocuje .... co myślicie ? ;/ ależ głupi problem ;/
domjenick Opublikowano 2 Października 2012 Opublikowano 2 Października 2012 a tapicerkę niby da się zdjąć przy zatrząsnietych drzwiach tylko jakaś 1 śruba trzyma którą trzeba niestaty zniszczyc, ale pozniej spowrotem mi to tam zamocuje .... / zdejmowałem tapicerę kilkakrotnie-jest jedna śruba na samym dole, ale i tak, żeby zdjąć tapicerkę, musisz chwycić za jej spód i unieść całość do góry-przy zamkniętych drzwiach-tego nie zrobisz bez potencjalnego uszkodzenia boczka, bo korba od szyb będzie przeszkadzać, linka od cięgna klamki, przewody od głośnika- można spróbować, ale gwarancji, ze nie zniszczysz-nie dam...
szala18 Opublikowano 3 Października 2012 Autor Opublikowano 3 Października 2012 mechanik podobno zdjął tapicerkę i stwierdził że zamek został całkowicie zaryglowany i trzeba go rozwalic ... dziwne ... bo wg. mnie nie bylo czuć oporu na klamce jak sie troszke ruszyło czyli spadło samo cięgno ... on jednak mówi że cięgno jest całe i dobrze założone ;/ ciekawe jaki będzie koszt zamka ... czekam na tel ;/
Rekomendowane odpowiedzi