mcgawroni Opublikowano 1 Października 2012 Opublikowano 1 Października 2012 Witam, Pacjent - przepływomierz masy powietrza BOSH Diagnoza - zgon Jechać do ASO, czy allegro i samemu zamontować? Myślę nad zamiennikiem firmy MASTER SPRT, też ma 2 lata gwarancji. Dzwoniłem, gwarancja na podstawie paragonu.
wesz82 Opublikowano 1 Października 2012 Opublikowano 1 Października 2012 Powiem Ci tak ORI i tylko ori.Sprawdza sie powiedzenie ze "nie stać mnie na tanie"... Ja kupiłem do AEB zamiennik,musiałem przerabiać kostkę i co lipa150 zł w błoto,nówka Ori załatwiła sprawe,ewentualnie używka w dobrym stanie.
Biszczan Opublikowano 1 Października 2012 Opublikowano 1 Października 2012 Zamiennika nie kupuj; popytaj o cenę ori przepływki w sklepach motoryzacyjnych - będzie o wiele taniej niż w ASO. Do Twojego auta podchodzi przepływka o numerze 028 906 461, ale dla pewności sprawdź.
mcgawroni Opublikowano 3 Października 2012 Autor Opublikowano 3 Października 2012 No dokładnie takie mam numery. A co gdybym założył przepływkę 038 906 461 c?
hejneken Opublikowano 3 Października 2012 Opublikowano 3 Października 2012 Kilka dni temu wymieniałam przepływke w swoim AFN'ie, koszt nowej w ASO 617 zł pod warunkiem, że oddasz im starą, jest 2 lata gwarancji jeśli zostawisz im samochód do roboty. Jeśli chcesz sam zakładać to nie ma gwarancji. Nie baw się w zamienniki bo nie będą działać tak jak powinny
mcgawroni Opublikowano 3 Października 2012 Autor Opublikowano 3 Października 2012 nie stać mnie na takie wydatki... a gwarancja obejmuje produkt, udzielana jest na podstawie faktury szukałem ORI ale ciężko znaleźć :/
OLIVER Opublikowano 3 Października 2012 Opublikowano 3 Października 2012 A ja śmigam na Boschu z allegro za coś 240zł i hula pięknie ...
hejneken Opublikowano 3 Października 2012 Opublikowano 3 Października 2012 nie stać mnie na takie wydatki... a gwarancja obejmuje produkt, udzielana jest na podstawie faktury szukałem ORI ale ciężko znaleźć :/ Na alledrogo pełno tego
OLIVER Opublikowano 3 Października 2012 Opublikowano 3 Października 2012 A ja śmigam na Boschu z allegro za coś 240zł i hula pięknie ... Poszukałem nawet tego gościa co u niego kupiłem . Ja jestem zadowolony ...ale nic nie sugeruję BOSCH przepływomierz VW Passat B5 AUDI A4 A6 Seat (2678574585) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
wesz82 Opublikowano 4 Października 2012 Opublikowano 4 Października 2012 Napisz do TOMM u niego masz konkurencyjne ceny,jak zależy Ci na czasie to drydnij do niego.
d4widoV Opublikowano 4 Października 2012 Opublikowano 4 Października 2012 a oryginalna przeplywka z Audi jest jakiej firmy?
Lishoo Opublikowano 4 Października 2012 Opublikowano 4 Października 2012 Oryginalnie jest przepływka BOSHa albo starsze Pierburga
mcgawroni Opublikowano 4 Października 2012 Autor Opublikowano 4 Października 2012 u mnie Bosch umarł.
hejneken Opublikowano 4 Października 2012 Opublikowano 4 Października 2012 u mnie Bosch umarł. Kup znowu Boscha bo wywalisz pieniądze w błoto...
mcgawroni Opublikowano 9 Października 2012 Autor Opublikowano 9 Października 2012 Zamontowałem używaną przepływke BOSCHa i działa, tylko znowusz turbo się przycina przez to... Czy to możliwe, że przycinanie się turbiny spowodowane jest zchodzonym olejem? Roku jeszcze nie ma, ale 20 000 km przejechał - no i w sumie się wymienił, o dolałem 3l w ciągu tego czasu. W zeszłym roku miałem podobne objawy - gaz, szedł do pewnego momentu i nagle się przycinał - spadek mocy i zamuła. Po wymianie oleju to ustało no ale jak widać znów wróciło...
Jarek882 Opublikowano 9 Października 2012 Opublikowano 9 Października 2012 Zamontowałem używaną przepływke BOSCHa i działa, tylko znowusz turbo się przycina przez to... Czy to możliwe, że przycinanie się turbiny spowodowane jest zchodzonym olejem? Roku jeszcze nie ma, ale 20 000 km przejechał - no i w sumie się wymienił, o dolałem 3l w ciągu tego czasu.W zeszłym roku miałem podobne objawy - gaz, szedł do pewnego momentu i nagle się przycinał - spadek mocy i zamuła. Po wymianie oleju to ustało no ale jak widać znów wróciło... Jakies bledy na Vagu ? moze po prostu sztanga sie przycina i wchodzi w tryb awaryjny (notlauf)
mcgawroni Opublikowano 9 Października 2012 Autor Opublikowano 9 Października 2012 Nie ma własnie błędów... A co mogę zrobić z przycinającą się sztangą? WD-40 wystarczy?;p Chciałem sprawdzić działanie sztangi, ale VAGlog krzyczy, że muszę zarejestrowac produkt...
Biszczan Opublikowano 9 Października 2012 Opublikowano 9 Października 2012 Odpal silnik i zakładając, oraz zdejmując wężyk z gruszki obserwuj jak wciągana jest sztanga i jaki jest zakres jej ruchu.
trepek Opublikowano 9 Października 2012 Opublikowano 9 Października 2012 Ja dodam, bo widziałem samochód, że robi się dym za samochodem kiedy pojawia się doładowanie. Pasowałoby logi dynamiczne wrzucić.
Rekomendowane odpowiedzi