pastaldo Opublikowano 1 Października 2012 Opublikowano 1 Października 2012 Witam, Zajeździłem klocki do zera Skutek: pod koniec już tak pyliły że szok i felgi sa miejscami prawie czarne i ten pył taki mocno zapieczony. Kupiłem środek do felg i powiedzmy tylko z grubsza to schodzi, nawet jak szczoteczką do zębów czyściłem w zakamarkach jest dużo tego nalotu. Ze wzgędu na dość skomplikowany wzór mechaniczne czyszczenie jest bardzo utrudnione (to nie moja felga tylko zdjęcie zaporzyczone) Stąd moje pytanie czym to spróbować doczyścić. Może być metoda która nawet będzie "żrąca" gdyz te felgi i tam sa dość poobdzierane więc ideału z tego nie zrobie. Drażni mnie niestety ten syf. Ewentualnie planuje to nawet po kosztach umalować jakimś lakierem do felg w sprayu na ciemny grafit żeby nie było tego problemu na przyszłość Mogę później dorzucić zdjęcie moich jak są zapuszczone. Z góry dzięki za podpowiedzi. Pozdrawiam
PatrykB Opublikowano 1 Października 2012 Opublikowano 1 Października 2012 Jakim środkiem czyściłeś? Ja kupiłem Autoland atack do felg i schodzi wszystko przy lekkiej pomocy szczotki, a felgi (16" na zimę) były bardzo zapuszczone
Ralph53 Opublikowano 1 Października 2012 Opublikowano 1 Października 2012 Kup ten środek NIELSEN ALUMINIUM CLEANER 1 LITR - OCZYŚĆ ALUMINIUM - ShowCarShine - Detailing Shop Możesz dokupić jeszcze ten RENO FLASH 250ML - USUNIE SMOŁĘ I KLEJ JAK DECABIT - ShowCarShine - Detailing Shop i ten CAR PRO IRONX PASTE150ML - NAJSILNIEJSZY IRONX - ShowCarShine - Detailing Shop Efekty ich zastosowania przed po
pastaldo Opublikowano 1 Października 2012 Autor Opublikowano 1 Października 2012 Jakim środkiem czyściłeś? Ja kupiłem Autoland atack do felg i schodzi wszystko przy lekkiej pomocy szczotki, a felgi (16" na zimę) były bardzo zapuszczone o własnie tego używałem i powiem że powiedzmy w 5% sobie tylko poradził mimo to że szorowałem jeszcze. Kolego Ralph53 Twoja propozycja szczególnie ta mieszaka kwasów jest do przemyślenia Jeśli ktos ma jeszcze coś ciekawego do zaproponowania to czekam na propozycje. a na daną chwilę moje felgi wyglądają tak
PatrykB Opublikowano 1 Października 2012 Opublikowano 1 Października 2012 Efekty ich zastosowania przed http://img803.imageshack.us/img803/9153/dsc05848k.jpg po http://img35.imageshack.us/img35/638/dsc05860vw.jpg Efekt konkretny, jednak ja nie miałem aż tak bardzo zapuszczonych felg Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - 07ab4893bf6e2.jpg Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - d2f1ce64df0b7.jpg
Fr0styyy. Opublikowano 1 Października 2012 Opublikowano 1 Października 2012 Twoje to jeszcze w dobrym stanie są, widziałem gorsze Ja jak swoje czyściłem to tak wyszło Kosmetyka aut :: Zobacz temat - Czyszczenie felg Borbet Alu Cleaner od Nielsena powinien ogarnąć Ci te felgi
pastaldo Opublikowano 2 Października 2012 Autor Opublikowano 2 Października 2012 A ten środek "Alu Cleaner od Nielsena" to rozumiem że się nanosi na felgę np jakimś pędzlem i później spłukuje? Ewentualnie jakby ie bardzo sobie radzil to jakąś szczotka mu pomóc? Tak jak wspominałem zastaawiam się czy nie pomalowac tych felg własie w jakis grafit żeby przynajmiej drobne zabrudzeia nie rzucały się w oczy. Np coś takiego Co Wy a to? Może ukryły by się tez troszkę obdarte ranty. Kolor samochodu to granatowy.
bob232 Opublikowano 9 Października 2012 Opublikowano 9 Października 2012 a ja proponuję ci bardzo prosty i nie drogi sposób a wielu przypadkach bardzo skuteczny. Spróbuj pastą do żebów+troszkę wody, sam niewierzyłem ale to naprawdę działa
pastaldo Opublikowano 9 Października 2012 Autor Opublikowano 9 Października 2012 a ja proponuję ci bardzo prosty i nie drogi sposób a wielu przypadkach bardzo skuteczny. Spróbuj pastą do żebów+troszkę wody, sam niewierzyłem ale to naprawdę działa w sumie zastanawiałem się i nad takim rozwiązaniem. Niestety czasu troche mało i czekam az będe miał chwile żeby spróbować czegoś i je wyczyścić.
Rekomendowane odpowiedzi