Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Czyszczenie felg - wersje ekstremalne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Zajeździłem klocki do zera :decayed: Skutek: pod koniec już tak pyliły że szok i felgi sa miejscami prawie czarne i ten pył taki mocno zapieczony.

Kupiłem środek do felg i powiedzmy tylko z grubsza to schodzi, nawet jak szczoteczką do zębów czyściłem w zakamarkach jest dużo tego nalotu. Ze wzgędu na dość skomplikowany wzór mechaniczne czyszczenie jest bardzo utrudnione (to nie moja felga tylko zdjęcie zaporzyczone)

540x405_felgi-audi-x-1546004.jpg

Stąd moje pytanie czym to spróbować doczyścić. Może być metoda która nawet będzie "żrąca" gdyz te felgi i tam sa dość poobdzierane więc ideału z tego nie zrobie.

Drażni mnie niestety ten syf. Ewentualnie planuje to nawet po kosztach umalować jakimś lakierem do felg w sprayu na ciemny grafit żeby nie było tego problemu na przyszłość :decayed:

Mogę później dorzucić zdjęcie moich jak są zapuszczone.

Z góry dzięki za podpowiedzi.

Pozdrawiam

Opublikowano

Jakim środkiem czyściłeś? Ja kupiłem Autoland atack do felg i schodzi wszystko przy lekkiej pomocy szczotki, a felgi (16" na zimę) były bardzo zapuszczone

Opublikowano
Jakim środkiem czyściłeś? Ja kupiłem Autoland atack do felg i schodzi wszystko przy lekkiej pomocy szczotki, a felgi (16" na zimę) były bardzo zapuszczone

o własnie tego używałem i powiem że powiedzmy w 5% sobie tylko poradził mimo to że szorowałem jeszcze.

Kolego Ralph53 Twoja propozycja szczególnie ta mieszaka kwasów jest do przemyślenia :decayed:

Jeśli ktos ma jeszcze coś ciekawego do zaproponowania to czekam na propozycje.

a na daną chwilę moje felgi wyglądają tak

img20121001145807.th.jpg

img20121001145802.th.jpg

img20121001145812.th.jpg

Opublikowano

A ten środek "Alu Cleaner od Nielsena" to rozumiem że się nanosi na felgę np jakimś pędzlem i później spłukuje? Ewentualnie jakby ie bardzo sobie radzil to jakąś szczotka mu pomóc?

Tak jak wspominałem zastaawiam się czy nie pomalowac tych felg własie w jakis grafit żeby przynajmiej drobne zabrudzeia nie rzucały się w oczy.

Np coś takiego

4c6034a194ccc8a6med.jpg

Co Wy a to? Może ukryły by się tez troszkę obdarte ranty. Kolor samochodu to granatowy.

Opublikowano

a ja proponuję ci bardzo prosty i nie drogi sposób a wielu przypadkach bardzo skuteczny. Spróbuj pastą do żebów+troszkę wody, sam niewierzyłem ale to naprawdę działa

Opublikowano
a ja proponuję ci bardzo prosty i nie drogi sposób a wielu przypadkach bardzo skuteczny. Spróbuj pastą do żebów+troszkę wody, sam niewierzyłem ale to naprawdę działa

w sumie zastanawiałem się i nad takim rozwiązaniem. Niestety czasu troche mało i czekam az będe miał chwile żeby spróbować czegoś i je wyczyścić.