Mateusz91 Opublikowano 5 Października 2012 Opublikowano 5 Października 2012 witam. Kolega posiada zmieniarkę z bory:naughty: można podłaczyc ją do mojej a4 b6. Radio mam orginalne na kasety:wallbash:
GreGoriO Opublikowano 6 Października 2012 Opublikowano 6 Października 2012 w czym problem spróbować... ja mam jakiś stary becker i działa z concertemII trzeba tylko aktywować wejście..
Mateusz91 Opublikowano 6 Października 2012 Autor Opublikowano 6 Października 2012 aha. bez vaga ani rusz? gdzie to się odblokowuje?
GreGoriO Opublikowano 6 Października 2012 Opublikowano 6 Października 2012 Radio - generacja I kodowanie sterownika w modelu przed rokiem 2001 wybierz Sterownik 56 (Radio/Nawigacja) Kodowanie sterownika -> funkcja 07 00?xx: Liczba głośników pasywnych 0 - brak głośników pasywnych (Bose-Soundsystem) 1 - 1 głośnik paswyny z przodu po lewej stronie (Bose z telefonem) 2 - 2 głośniki pasywne z przodu i 2 aktywne z tyłu 5 - 2 głośniki pasywne z przodu, brak głośników aktywnych z tyłu 00x?x: System dźwięku 0 - standardowy (brak Bose-Soundsystem) 1 - Bose-Soundsystem 00xx?: konfiguracja radia +1 - ferngespeiste Antenne +2 - zmieniarka CD +4 - drugi wyświetlacz (Radio/Navigation) Kodowanie sterownika (modele od roku 2002) wybierz sterownik 56 (Radio/Nawigacja) kodowanie sterownika -> Funktion 07 0?xxx: Konfiguracja radia 4 0 - A8/A2 1 - A4 (B6) 2 - A6 3 - A4 (B6) Cabrio 4 - TT 5 - A3 0x?xx: Konfiguracja radia 3 +1 - Fader wyłączony +2 - Bose napis +4 - wzmacniacz wyłączany podczasy rozmowy telefonicznej 0xx?x: Konfiguracja radia 2 +1 - Nawigacja +2 - Telefon +4 - SBS - Sprachbedienung (sterowanie głosem) 0xxx?: Konfiguracja radia 1 +1 - Diversitybox +2 - Zmieniarka CD +4 - wielofunkcyjna kierownica Adaptacja sterownika (ab Modelljahr 2002) wybierz sterownik 56 (Radio-/Navigationssystem) adaptacja sterownika -> funkcja 10 -> kanał 55 (tuner zewnętrzny - Digital Radio) 00000 - brak takiego tunera 00001 - SDARS-Tuner (USA) 00002 - DAB-Tuner -> kanał 66 (funkcja GALA) Die geschwindigkeitsabhängige Lautstärkeregelung (GALA) kann über diesen Kanal angepasst werden. 00000 - GALA aktywna 00001 - GALA nieaktywna (albo zainstalowany Bose Audio Pilot) -> kanał 77 (Aktivierung Geschwindigkeitsanzeige) Für Fahrschulfahrzeuge kann über diesen Kanal die Geschwindigkeitsanzeige im Radiodisplay aktiviert werden. 00000 - Geschwindigkeitsanzeige deaktiviert 00001 - Geschwindigkeitsanzeige aktiviert -> kanał 88 (aktywacja zakresu długich fal) W niektórych krajach, albo na życzenie klienta zakres długich fal może zostać włączony w tym kanale 00000 - zakres długich fal aktywny 00001 - zakres długich fal nieaktywny -> kanał 99 (aktywacja funkcji transportu) Jesli funkcja transportu jest włączona, radio nie może zostać włączone ręcznie 00000 - funkcja transportu nieaktywna 00001 - funkcja transportu aktywna
Rekomendowane odpowiedzi