Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pytanie dla znających się na rzeczy, chce kupić telewizor znajomy ma bardzo fajny z sharpa model sharp aquos lc-46le822E który mi się podoba lecz nigdzie nie mogę go kupić, są też podobne tv sharp lc-46le830e oraz sharp lc-46le925e. Czy ktoś by mógł mi powiedzieć czym te trzy tv się różną poza tym że dwa z nich są 3D? Może ktoś wie gdzie kupić ten pierwszy?

Opublikowano

Jeżeli mogę spytać, to dlaczego akurat sharp? Wg mnie w takich pieniądzach uda się Tobie znaleźć dużo lepsze modele. Napisz jakie masz wymagania to pewnie więcej osób pomoże.

Opublikowano

W sumie tv ma mieć 46 cali co jest pewne, poza tym tv jest dla ojca który niema za specjalnych wymagań odnośnie 3d itd może to być a nie musi, zależy mu żeby był ładny obraz, a dlaczego sharp ponieważ takiego mu polecił znajomy że niby inne marki i tak pracują na podzespołach sharpa a jedynie samsung coś tam swojego wymyśla taka jest legenda :P ale czy to prawda. Jestem bardzo ciekaw waszych sugestii. Co znaczy dużo lepsze modele? Co wy sadzicie o sharpie ?

Opublikowano

Niestety ja do sharpa się nie mogę przekonać, te modele które podałeś dość kiepsko wg mnie wypadają w testach. Pierwsze pytanie: czy odległość z której będzie się oglądało tv jest wystarczająca dla 46 cali?

Opublikowano

Tak odległość jest wystarczająca od miejsca oglądania do tv jest prawie 5 metrów. Na pewno ojcu nie zależy na 3D. To jaki telewizor Ty kolego polecasz?

Opublikowano

rozumiem że telewizor do 4000 tysięcy zł. Zobacz sobie to: SAMSUNG UE46D5500 i Philips 46PFL5507H, poza tym bardzo często spotyka się opinie że warto iść w nowe technologię bo telewizory mają lepszą jakość: ponoć warto brać telewizor z 3d nawet jak 3d się nie ogląda- trudno mi jednak odnieść się do tej opinii. Sam kupowałem teraz tv ale 42 calowy.

Opublikowano

Co do Sharpa to mają obraz bardzo dobry ale opcji to im juz pożałowano. Za lepsze albo takie same pieniądze można kupić Samsunga z półki wyżej. Samsungi odtwarzają bardzo dużo formatów. To że dla taty to on też doceni pewne funkcje. Jak ja bym miał kupować i miał te 4000zł na tel to wybrał bym te model [h=1]SAMSUNG UE46ES6800 UE46ES6800S - PRZEGLĄD | SAMSUNG[/h]

Opublikowano

Philips 46pfl5507,bardzo fajny tv i tani,a jak zależy Ci na matrycy sharpa,to przed zakupem luknij na nalepke znamionowa z tyły,jest tam taki mały kwadracik,jak będzie w nim liczba 396,znaczy,że matryca jest sharpa,jak 400,matryca samsunga.

Opublikowano

Opcji w sharpie na pewno nie brakuje. Odwzorowanie kolorów jest jedno z najlepszych. 3D też uważam ,że ma lepsze niż samsung. Posiadałem do niedawna Samsunga i myślałem , że oglądając avatara w 3d jest ok, ale sharp dopiero pokazuje co to znaczy 3d. Mam obecnie 50 cali le830e. Po zabawie z opcjami i ustawieniach barw obraz jest jak dla mnie o wiele ładniejszy od samsunga. W 3d nie ma żadnych cieni/rozdwojenia obrazu jak to miało miejsce w samsungu. Non stop mnie to męczyło. Najlepiej będzie jak sobie poczytasz tu HDforum

i sam stwierdzisz co byś chciał. Jedyna bolączka to że samsung ma lepsze vod, ipla.. itd. ogólnie opcje internetowe

Jeszcze jedno - na 5m bierz min 50 cali. Ja też chciałem 46 bo oglądam z 3m, ale najlepiej idź gdzieś do marketu i w krokach odlicz sobie 5m i zobacz co Ci wystarczy.

Nawet nie wiem po ile teraz stoją, bo mi kolega z sharpa załatwiał taniej. Ale jakby coś to mogę się go zapytać.

Opublikowano

To jeśli tak chwalisz sharpa to pochwal się jakie formaty filmów z USB otwiera i odtwarza? Interesuje mnie szczególnie odtwarzanie MKV i DLNA. Druga rzecz własnie chodzi o opcje internetowe co on tam właściwie ma? Druga sprawa jeśli to nie tajemnica ile dałes za te 50" po rabatach?

Opublikowano

mkv odtwarza bezproblemowo (ale jest spory problem jeśli napisy masz w oddzielnym pliku-brak napisów), z siecią też jest ok (ja mam podłączony komp przez PS3media serwer) i odtwarzam wtedy filmy z napisami, ale aplikacje w aquosnet są słabe. Jest youtube, dostęp do normalnej przeglądarki i jakies fun, music picassa itd...ale ma też skype. Pod tym wzgędem samsung jest chyba najlepszy na rynku.

Ja kupowałem przede wszystkim dla jakości obrazu (podłączone do N), matryca półmat, no i cena mi się trafiła. Kumpel dał cynk,że będzie miał dużo dużo taniej te modele, ponieważ z uwagi że sharp był sponsorem euro i tv były dostarczone do loż vipowskich, to będzie można je odkupić po dobrej cenie. Za dwu-tygodniowy tv dałem 3400zł, teraz co mogę załatwić to ok 4900-5000.

Opublikowano

To jeśli chodzi o opcje to mnie miło zaskoczyłeś. Ate ta cena powala niestety. Sharp ma dobre matryce i obraz ogólnie ale cena to powala na kolana niestety. Za te 5000zł to można kupić samsunga full wypas ze wszystkim co wprowadził producent w TV.

Opublikowano
To jeśli chodzi o opcje to mnie miło zaskoczyłeś. Ate ta cena powala niestety. Sharp ma dobre matryce i obraz ogólnie ale cena to powala na kolana niestety. Za te 5000zł to można kupić samsunga full wypas ze wszystkim co wprowadził producent w TV.

eeee :naughty: do 50'' będziesz musiał chyba troszke dopłacić

Opublikowano

No od samsunga taki 50" najlepszy nie całe 5000zł Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

W Samsungach bardziej chodliwy rozmiar to 46" lub dopiero 55". Tych 50" jest mało.

Ale fakt najnowsze serie to i do 10000zł dochodzą :kwasny:

Opublikowano

te 6100 to nie bralem pod uwage, bo ta 830 raczej jest na pozizomie serii 7000 i 8000. Na forum tym co podalem linka pisali coś o przesadzie którejs barwy, ale nie wczytywałem się.

Opublikowano

dzięki koledzy, wszystkie info przekaże ojcu i podejmie jakąś decyzje

Opublikowano

Zakupiony został SAMSUNG UE46ES6800 dzięki koledzy :)

Opublikowano

Gratuluję wyboru. Jesli nie tajemnica to w jakich pieniądzach się udało wyrwać?

Opublikowano

3999 zł