piotrek27 Opublikowano 9 Października 2012 Opublikowano 9 Października 2012 Witam Szukam jakiegoś urządzenia wielofunkcyjnego w przedziale cenowym 200-300 zł. Ostatnio miałem HP F370 bardzo fajnie się sprawowało, ale w końcu urządzenie "padło". Chodzi mi o niskie koszty eksploatacji, tak abym mógł sobie sam napełniać kartridże. Miałem urządzenie canona i tam się nie dało napełniać pojemników, miało jakiś specjalny chip, który to uniemożliwiał. Co polecicie? dalej korzystać z HP czy spróbować czegoś innego?
Hugo Opublikowano 9 Października 2012 Opublikowano 9 Października 2012 polecam firmę brother koszt jednego kartridza to 3zł
Janekx Opublikowano 9 Października 2012 Opublikowano 9 Października 2012 Tylko w Brotherach jest ten minus że jak się tylko jeden tusz skończy to od razu trzeba go wymieniać bo drukarka staje. Fakt można kupić w zapas, ale zawsze jest to trochę uciążliwe. Stosowanie tych najtańszych zamienników (w szczególności u osób które drukują raz kiedyś) często kończy się uszkodzeniem głowicy, która w brotherach jest wewnątrz a nie tj. w HP na pojemnikach. Ja polecam urządzenie HP Ink Advantage >> HP Deskjet Ink Advantage New K209g (CV035A) - sklep Centrum Druku (model powoli się starzeje, więc może coś wyhaczysz do 300 zł) z tuszami 703, które są tanie i dość wydajne.
erosito Opublikowano 12 Października 2012 Opublikowano 12 Października 2012 polecam firmę brother koszt jednego kartridza to 3zł Dla mnie takie tusze kupują tylko osoby nie dbające o sprzęt. Akurat handluje komputerami , drukarkami (również alle) itd., oraz zajmuję się serwisem w Łodzi. Brother w tym przedziale to tylko dcp-j125 lub co bardziej polecam dcp-j315 (posiada wi-fi). Brother daje 3 letnią gwarancję na swoje produkty a porządne tusze kolor 19,5ml, czarny 29ml starczą Ci naprawdę na dużo wydruku a ich koszt to 9zł-15zł szt za Active Jeta (wybrane najlepszymi zamiennikami na rynku za jakość tuszu zbliżonego do oryginału). Tak jak pisał Janekx tanie tusze zapychają głowice, a naprawa już kosztuje. Brother posiada też fajną funkcję samoczyszczenia, trzeba ją zostawiać tylko właczoną do prądu i sama ze stanu czuwania bedzie sie raz w tygodniu czyscić. Sprzedaję ok 15 drukarek brothera tygodniowo co daje jakieś 60 miesięcznie. Drukarka Brothera z reklamacją pojawia się jakieś raz na trzy miesiące, a może nawet nie. Hp mają krótką gwarancję i małe pojemności tuszu.
talib1990 Opublikowano 13 Października 2012 Opublikowano 13 Października 2012 ja mam brothera juz 4 albo 5 rok (dcp 145c), kupuje tusze po 2,30 zł i jeszcze nie słyszałem o jakiś problemach z głowicami itp. brat ma, szef i wielu innych znajomych podobne modele i też jakoś nic się z nimi nie dzieje, a urządzenie jak najbardziej polecam.. chociaż czyszczenie potrafi się włączyć w niedziele o 6 rano to wtedy mam ochote je wypierd*lić za okno
Janekx Opublikowano 15 Października 2012 Opublikowano 15 Października 2012 do mnie sporo brotherów wpada do serwisu. Ale tj piszę erosito na dobrych zamiennikach działają dobrze.
Kulesza Opublikowano 16 Października 2012 Opublikowano 16 Października 2012 brothera nie znam ale ten hp w linku Janekx dobrze się sprawuje
piotrek27 Opublikowano 18 Października 2012 Autor Opublikowano 18 Października 2012 Kupiłem HP Deskjet Ink advantage 2515 za 220 zł super się sprawuje. Napełniacze też nie są drogie. Zobaczymy jak się ułoży współpraca;)
Rekomendowane odpowiedzi