Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Obowiązkowa zmiana opon od 1 listopada???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Myślę, że od listopada byłby to dobry pomysł.

może w Warszawie ale nie w całej Polsce nie da się datą określić obowiązywania przepisu raczej warunkami w ubiegłym roku 16 październik 15cm śniegu:wink:

Dlatego początkowe plany od listopada są dopracowywane i obowiązek posiadania zimówek ma być uzależniony również od aury, ale to już pewnie temat na przyszły rok...

16.10.2011r? Chyba nie, pamietam że 24.12.11r +10oC a opony zimowe dopiero załozyłem w styczniu 2012r bo wcześniej nie było sniegu. Jeśli wejdzie w zycie ten przepis to te osoby co do tej pory nie inwestowały w zimówki to będą kupować najtańsze wielosezonowe aby tylko było na nich M+S a na takich to strach i w lato i w zime.

Opublikowano
Kolego "RS" powiem Ci, że nawet nie chciało mi się pisać ale niech będzie... Pisałem o Maluchu??? Żadnego rencisty w Maluchu nie oceniam

Za tą C5 sąsiad dał podobno 26 tyś zł i oszczędza na oponach za ok.1200 zł

ja takich ludzi nie rozumiem, można było kupić doinwestowane A4 B5 i kupić nowe zimówki i jeszcze by mu na skuter z marketu starczyło.

Tak jak napisał danielom jak kogoś stać na C5 to i na opony też, jak to mówią mierz siły na zamiary!

Według mnie jak kupuje się auto to wygląda to tak:

Podam prosty wzór:

Kasa A + Kasa B + Kasa C + Kasa D = Kasa X <---- tyle ile mam na koncie :]

..............

Kasa A - Kasa potrzebna na rejestracje, OC, AC, rozrząd, płyny, filtry, klocki itp.

Kasa B - Kasa na doinwestowanie auta np. w opony zimowe lub letnie jak są sciorane

Kasa C - Kasa na wydatki nie przewidziane

Kasa D - Kasa na samochód

Łatwo można sobie wtedy wyliczyć na jakie auto mnie stać i w miarę normalnie eksploatować samochód.

Trochę to matematycznie wyszło ale myślę, że zdrowo - rozsądkowe "kupowanie auta" na tym polega.

Zgadzam sie z toba. Tez tak staram sie kupowac samochody. I wielu zapewne tez tak robi- wtedy mozesz spac spokojnie, ale to trzeba tez powiedziec- nie kazdego na to stac, wiec co? Brakuje mi Kasy np. B i C- to bede dalej jezdzil tramwajem?

Ja probuje tylko zwrocic uwage ze przepisy powinne sie odnosic do wszystkich i ich tresc powinna stanowic minimum a nie maximum bezpieczenstwa. Ze tak nie jest- zdaje sobie sprawe, ale idac w tym kierunku - dozymy do tego ze posiadanie wlasnego samochodu bedzie znow luksusem- to jak cofanie sie w tym co osiagnelismy w naszej cywilizacji. Sorki ze tak folozofuje, ale chce zeby ludzie rozmyslali i dyskutowali w wszystkich kierunkach, a nie powtarzali w kolko to co wiekszosc powtarza.... Bez urazy.:wink:

Opublikowano
Myślę, że od listopada byłby to dobry pomysł.

może w Warszawie ale nie w całej Polsce nie da się datą określić obowiązywania przepisu raczej warunkami w ubiegłym roku 16 październik 15cm śniegu:wink:

Dlatego początkowe plany od listopada są dopracowywane i obowiązek posiadania zimówek ma być uzależniony również od aury, ale to już pewnie temat na przyszły rok...

16.10.2011r? Chyba nie, pamietam że 24.12.11r +10oC a opony zimowe dopiero załozyłem w styczniu 2012r bo wcześniej nie było sniegu. Jeśli wejdzie w zycie ten przepis to te osoby co do tej pory nie inwestowały w zimówki to będą kupować najtańsze wielosezonowe aby tylko było na nich M+S a na takich to strach i w lato i w zime.

Zgadza się, do końca grudnia zimy nie było i też jeździłem na letnich, dopiero w styczniu przyszedł śnieg :banan: