Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Czym się różnią te końcówki drążków: LMI 25863 oraz LMI25972

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem dzisiaj na urlopie i muszę wymienić maglownicę, przy okazji chcę wymienić końcówki drążków.

Powiedzcie mi czym się różnią te 2 rodzaje?

Z tego co mi wiadomo to ten pierwszy jest do zwykłego zawieszenia a ten drugi do 1BV...

Pytanie moje czy skoro u mnie siedzi zawiecha 1BV czy ten pierwszy mogę śmiało wpakować? Różni on się wymiarami czy tylko jakąś tam wytrzymałością czy też kompletnie budową?

Jaki mam zalać płyn do wspomagania bo na forum jest pełno wątków ale zero konkretnej odpowiedzi: mineralny czy syntetyk?

Z góry dzięki za odpowiedzi.

Opublikowano

różnica polega na tym, że w LMI25863 ruba która jest wkręcana w drążek kierowniczy jest zatopiona w gumie, a 25972 jest bez, czyli można powiedzieć że bardziej "precyzyjne" ale za to szybciej poleci.

Opublikowano

witam a jaki drążek idzie do 3.0 quattro z zawieszeniem 1BE bo w sklepie mi mówią że są dwa rodzaje drążków do sportowego zawieszenia i nie i mam dylemat:(

Opublikowano

maglownice są te same w tych samych silnikach nie ważne czy 1BE czy 1BA, a więc drążki i końcówki też te same, bo i zwrotnice są te same więc łatwo można się domyśleć że to bez różnicy w montażu

Opublikowano

czyli rozumiem że drążki lmi25863 i lmi25972 są zamienne i bez znaczenia jaki zastosuje?? w hurtowni twierdzą że lmi25972 są do sportowego zawieszenia. a co jeśli na jednej stronie mam jeden drążek a na drugiej inny??

Opublikowano

4F0498811 to jest numer koncowki drazka dla 1BA 1BE i podpobnych - czyli lem 25863

4F0498811A to jest dla 1BV czyli maks utwardzonego i dla S4 - lem 25972 1.5x drozszy niz ten pierwszy

czyli do 1BE ten pierwszy tańszy

Opublikowano

wielkie dzięki:P Już wszystko rozumiem:P