Cyrkiel Opublikowano 12 Października 2012 Opublikowano 12 Października 2012 Witam, Opiszę po krotce mój problem...Mianowicie wczoraj wieczorem jeździłem samochodem byłem też zatankować na shellu, po tym tankowaniu przejechałem może z 20km. Przed chwilą chciałem pojechać i d*pa...:facepalm: Odpalam auto zatrzęsło trochę budą dodaję gazu a on delikatna reakcja max 1100obr:facepalm: kopci nie mocno ale jednak kopci nie na biało:decayed: czy może ktoś z was może dać jakieś rady od czego zacząć?? Za jakieś 2h podepnę vaga (teraz nie mam czasu:kwasny:)... Dziękuję za wszelką pomoc... ---------- Post dopisany at 19:58 ---------- Poprzedni post napisany at 16:48 ---------- Więc tak: podpiąłem vaga sprawdziłem i lipa:facepalm: zero błędów, auto kopci coraz bardziej a jak pochodził chwilę dłużej trochę się rozgrzał to dało sie prze gazować do około 1700obr ale wtedy rzucało całą budą Zdjąłem osłonę silnika i...zregenerowany EGR zalany jak nos krwią po akcji:grin: a silnik wydaje mi się jakby głośniej pracował
Mauros88 Opublikowano 12 Października 2012 Opublikowano 12 Października 2012 Moze glupie pytanie Nie zatankowales przez przypadek benzyny??
machina Opublikowano 12 Października 2012 Opublikowano 12 Października 2012 Dobre pytanie, to jak wiesz co zatankowałeś? Może problem z egrem.
Cyrkiel Opublikowano 13 Października 2012 Autor Opublikowano 13 Października 2012 nie na pewno nie:) jestem na tym punkcie przewrazliwiony:) zreszta wczoraj jezdzilem okolo 20km, Auto dostawoalo mocno po d*pie i dawalo radę i nawet nie jeknol:). odnosnie drugiego pytania bardzo możliwe ze egr ale czy byly by takie dziwne objawy??? ---------- Post dopisany 13-10-2012 at 14:47 ---------- Poprzedni post napisany 12-10-2012 at 21:42 ---------- Ok Panowie problem rozwiązany:banan: przyczyną tego całego bałaganu była:facepalm: uszkodzona (gruszka) zawór EGR'a ta od klapy gaszącej:decayed: (ułamało się te plastikowe cięgno.
Rekomendowane odpowiedzi