Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Przepływomierz.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam problem z przepływomierzem. Mechanik mówi ze na 90% on jest przyczyną awarii. Nie mogą się podłaczyć pod niego kompem. Obroty falują, silnik nierówno pracuje, często są zalane świece i problem z odpalniem.

Nowy bosch w intercarsie koszt 1030.

Zamiennik w intercarsie "autolog" 550zł.

Na allegro nowy zamieninnik ( zapewne chiński) od 120 do 220zł, a bosch kolo 800zł.

Kwestia używki nie wchodzi za bardzo w grę.

Co radzicie, biorąc pod uwagę, że nie uśmiecha mi sie wydawać ponad klocka. Też nie ma 100% pewności, że to przepływomierz jest powodem awarii.

Przykłady

przepływomierze powietrza,przepływomierz powietrza, czujnik masy

! PRZEPŁYWOMIERZ AUDI A3 A4 A6 1.8 T 0280217112 (2705299161) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Przepływomierz AUDI A3 A4 A6 VW PASSAT 0280217112 (2647515934) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Opublikowano

szukaj kogoś kto ma w aucie taki sam i podmiencię i wszystko będziesz wiedział. Ja kupiłem za 5dych używke i narazie jest dobrze.

Opublikowano

Jak oddasz stary w aso to nowy masz za pól ceny

Opublikowano
  • Autor

To może ktoś z forum z okolic Poznania miałby czas, żeby w przyszlym tygodniu podjechać na taką podmiankę ze mna?

Opublikowano

a z drugiej strony to jak by była przepływka walnieta to by więcej palił i miał muła. Przynajmniej tak u mnie było. A za obroty to odpowiada silniczek krokowy, czujnik temperatury może być winny również. Nie powiedziane że przepływka.

---------- Post dopisany at 17:00 ---------- Poprzedni post napisany at 16:59 ----------

daj numery i foto przepływki.

---------- Post dopisany at 17:04 ---------- Poprzedni post napisany at 17:00 ----------

dobra jeżeli jest taka sama jak na tych fotach co na aukcji to Nie posiadam akurat.

Opublikowano

ja mam nowke w razie czego pisz pw bosch oczywiscie pisalem pw ale blad jakis wyskakuje,

Opublikowano
  • Autor
jak by była przepływka walnieta to by więcej palił i miał muła. Przynajmniej tak u mnie było.

dobra jeżeli jest taka sama jak na tych fotach co na aukcji to Nie posiadam akurat.

u mnie też tak jest

Opublikowano

błąd wyskakuje bo masz pewnie pełną skrzynkę.

---------- Post dopisany at 17:08 ---------- Poprzedni post napisany at 17:06 ----------

a odłącz kolego przepływke i jedz się przejechać bez niej. Ale potem ci błąd wyskocz jak Masz vaga to śmiało sam go ustniesz

Opublikowano
  • Autor

Jak z mechanikiem rozmawiałem mówił, że bez przepływki lepiej auto pracuje niż z nią.

Opublikowano

No chciałem właśnie ci to pokazać abyś się przejechał bez przepływki.odłączasz wtyczkdi jedziesz

Opublikowano

wypnij przepływomierz zrób rundkę i zobacz czy jest różnica jeśli będzie to nie przepływomierz jeżeli nie będzie to przepływka do wymiany , ja kupiłem za 100 używkę na szrocie i śmiga jak nowa bo do AHL kosztuje 950zeta a zamiennik chiński za 200zł to zazwyczaj już jest nie sprawny przed zamontowaniem więc odradzam. Ja miałem objaw taki że przerwał w czasie jazdy dwa razy i spokój a potem horror nie szło nawet ruszyć samochodem cały czas gasł po wypięciu przepływki w miarę chodził tyle że palił jak smok wskazówka od paliwa w oczach niemal uciekała na vagu wywaliło błąd przepływomierza zwarcie do masy.

Opublikowano
  • Autor

Ku wyjaśnieniu. Czy przeplywka boscha o numerze 0 986 280 217 będzie pasować?

Moja ma numer 0280217112

Opublikowano

na moje to jeżeli jest taka sama w mocowaniu i taka sama jest wtyczka to powinna pasować. Ją kupiłem ori używke taka sama ale inne numery i pasuje

Opublikowano
  • Autor

Dziś włożyłem z audi a6, 1998r, 1.8t i nie podeszła a miała identyczny wyglad.

Opublikowano

może Nie każde pasują

Opublikowano

do AEB nic innego nie podpasujesz

ori nr 058 133 471 A

świece są ok

Opublikowano

Zamiennik z Bosch-a za 430 zł. Tylko trzeba trochę w katalogach pogrzebać. :decayed:

Opublikowano
  • Autor
Zamiennik z Bosch-a za 430 zł. Tylko trzeba trochę w katalogach pogrzebać. :decayed:

Rozwiniesz myśl?

Opublikowano

W boschu jest polityka regeneracji pewnych części. Przepływomierze zaczynają swój numer od 0 98x xxx xxx. Przy oddaniu swojego starego przepływomierza w technologii HFM-2 można nowy kupić za około 450-500 zł minus zniżki jeśli się jakieś posiada. Więc mając numer oryginalny warto zapytać w serwisie Bosch-a.