Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

Demontarz sufitu z szybrem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wie ktoś może jak zdemontować, cześć podsufitki od szyber dachu? chodzi mi o ta małą zasłone szybru. Trzeba zdemonotwać ter białe końcówki ale zupełnienie nie wiem jak... Demontował ktoś to może?

Opublikowano

demontowałem jak zmieniałem podsufitkę na S - Line ale wytłumaczyć tego nie potrafię kurczę :kwasny:

Opublikowano

Na koncu szybra sa takei dwa palstiki. Jak je sciagnac. Bo próbowąłem na siłe ale gnie się ta blacha a ten plastik sie trzyma:)

Opublikowano

Nie to nie w ten sposób tych plastików nie zdejmiesz. Ogólnie ta osłona trzyma się na takich 4 niby prowadzeniach w szynach w stelażu szybra . i musisz wytargać te mocowania z tych szyn jakoś podważając śrubokrętem, z jednej strony :kox:

2646802301_1.jpg

Opublikowano

To ja wiem że są te prowadnice i że je można podważyć. W b5 po prostu sie robilo tak ze podważało się takie pierdolniczki od gory przesuwało tą osłone do końca ściagało się te białe plasstiki i wysuwało się całkowicei. Tutaj to hcyba przynitowane jest albo jakoś dziwnie przykręcan3e. Ale jak mówisz że jak się podważy te prowdniczki i się jakos go da wysunąc to ok. :) Dzieki za info że nie ściagne ich Bede sie meczyl jutro bo kurde czas goni..

Opublikowano

2646802301_1.jpg

osłonę pociągnij w jednym kierunku i w zaznaczonych miejscach strzałką zobaczysz takie blaszki co są prowadzeniami w szynach i jak je wyciągniesz to zejdzie

---------- Post dopisany at 23:32 ---------- Poprzedni post napisany at 23:31 ----------

a tych białych się nie da niestety a o wiele łatwiej by było :decayed:

Opublikowano

Ja wiem widziałem i podważałem już nie raz takei ale w b5. Pozniej w b5 wpadłem na to że da sie ja wysunac i myslalem ze tutaj tez ale jak sie nie da to wlasnie wyrwe je w ten sposob :) Dzieki.