Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Ciepłe powietrze tylko podczas jazdy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, miał ktoś podobny problem ? Mam ciepłe powietrze z nawiewu tylko podczas jazdy, gdy na postoju rozgrzeje do 90 stopni to mimo to nie dmucha gorącym powietrzem, gdy tylko rusze i jade to tak powyzej 50km/h to juz grzeje nieźle.

Wentylator kręci.. I o co mu może chodzić ?

Opublikowano

Wydaje mi się że nagrzewnica może być zapchana (może, nie musi - to tylko sugestia). Zobacz czy nawet na postoju jak zwiększysz obroty to robi się cieplej. Na zwiększonych obrotach masz szybszy przepływ płynu w obiegu więc łatwiej "przepcha" się przez zapchaną nagrzewnicę.

Opublikowano
  • Autor

Aha to pewnie racja, chodzi pewnie o ten przepływ plynu, no nagrzewnica pewnie już tam jest niczego warta skoro w ciagu pol roku musialem 2 razy ją płukać... Dzieki za sugestie.

Opublikowano

A może pompa wodna już nie domaga na jałowym.

---------- Post dopisany at 22:49 ---------- Poprzedni post napisany at 22:45 ----------

Skoro płukałeś nagrzewnice dwa razy w ciągu pół roku to widocznie cały układ jest tak zasyfiony,że zapycha kanaliki nagrzewnicy,Przydało by się przepłukać układ.

Opublikowano
A może pompa wodna już nie domaga na jałowym.

---------- Post dopisany at 22:49 ---------- Poprzedni post napisany at 22:45 ----------

Skoro płukałeś nagrzewnice dwa razy w ciągu pół roku to widocznie cały układ jest tak zasyfiony,że zapycha kanaliki nagrzewnicy,Przydało by się przepłukać układ.

Ale samą nagrzewnicę lepiej wymienić, kiedyś to przerabiałem - po wymianie nagrzewnicy nie mogłem uwierzyć że "to to tak grzeje" :decayed: A koszt nie duży - polecam sprawdzone zamienniki :wink:

Opublikowano
  • Autor

I ta zabawa z rozbieraniem całego kokpitu.. masakra ;p

Opublikowano

Oj grzeje...ja na pierwszym biegu dmuchawy nie wyrabiam w aucie z ciepła.

Opublikowano

A nawiew z taką samą siłą dmucha na postoju i podczas jazdy, czy czujesz różnicę?

Opublikowano
  • Autor

Powodem jest układ zapowietrzony ;))

Opublikowano

Witam mam to samo , powyzej 1,5 tysiaca obrotow grzeje jak szalony ; ) Tylko ze u mnie jeszcze plyn chlodzacy ucieka jak szalony, takze mam do sprawdzenia uszczelke pod glowica;/