Opublikowano 22 Października 201213 l Witam, amorki tył podlegają pod wymianę i zastanawiam się nad kitem w/w firmy. Jakie opinie macie na jej temat? Jeździ ktoś na tym? Nic nie stuka jak wyczytałem że na kostce bywały takie objawy. Albo co polecacie wsadzić zamiast mts-a. Szukam czegoś nowego w miarę rozsądnej cenie, jak narazie gwint odpada więc trzeba znaleźć coś na jakiś okres czasowy Proszę o opinie i jakieś porady czym warto się zainteresować
Opublikowano 23 Października 201213 l Ja ma dwa doświadczenia. Mój szwagier miał MTS. Kupił je jako nowe i po miesiącu oddał do reklamacji bo jak auto się uginało to amory skrzypiały jak w starym rupieciu. Amorki wymienili mu na nowe ale znów po jakimś czasie zaczęły skrzypieć. Efekt taki, że wywalił to badziewie, kupił używane KONI i drugi rok śmiga bez problemu. Drugie to kumpel kupił niedawno gwint z tej firmy i co prawda nie zaczął mu jeszcze skrzypieć ale jest taki twardy ze moje auto na zawiasie eibach sportline -50 mm to synonim luksusu i komfortu. Nie zdiwie się jak mu auto za pół roku będzie pękać...
Opublikowano 23 Października 201213 l mialem w b5,strasznie twarde-zero komfortu,no a drog jak w Niemczech nie mamy
Opublikowano 24 Października 201213 l Miałem w E36 gwint MTS... i byłem tak samo zadowolony jak z gwintu KONI w civic Więc zlego słowa nie moge powiedzieć... może poprostu trafiłem na dobry
Opublikowano 24 Października 201213 l Moje Audi latało 4 lata na MTSach (lekko ponad 100 tyś km). Po roku jeden się wylał - szybka i sprawna reklamacja. Szwagier z tych MTSów przeszedł ostatnio na serię (mowa o moim Audi), bo dla niego było za nisko i za twardo, ale za nim to zrobił, to sprawdzał amorki i miały jeszcze po 60-65% sprawności. Według mnie dobry towar za dobrą cenę.
Opublikowano 24 Października 201213 l Autor Kolega Armi także polecał tą firmę, soolek a gdzie kupowałeś? u mapeta czy przez allegro brać? Żeby nie trafić właśnie na bubla...
Opublikowano 29 Października 201213 l Ja mialem amorki + sprezyny MTS-Technik obnizajace o 30mm w A4 B6 do ostatniego weekendu , teraz przeszedlem na 1BE. Jezdzilem na tym 4 lata i zrobilem okolo 230 tys KM i to nie zart , jezdzilem na tym w UK. Nie narzekalem bylo OK , dobre prowadzenia w zakretach w miare komfortowe ale niestety na polskich drogach szlak mnie trafial zawsze zawadzilem spodem auta o cos , zaniskie jak na polskie drogi bynajmniej w Woj. Lubuskim do tego mam male dziecko teraz i czasami za bardzo podskakiwal w foteliku Po ostatatniej wyprawie do polandowa w Lipcu i poworcie z calym ekwipunkiem (rodzina , bagaze itp.) niestety ale 3 amorki z 4 siadly calkowicie , puste az do dna. MTS-Technik uwazam za godne polecenia zwlaszcza za cene w jakiej sa oferowane. Teraz autko jest na zawiasie 1BE + stabilizatory od RS4 i jest git.
Opublikowano 29 Października 201213 l jakby ktos chciał to mam amortyzatory przód mts, wizualnie bez rewelacji bo długo leżą już w garażu ale sprawne, mogę oddać jak ktoś zaproponuje tyle żeby mi się chciało zapakować i wysłać
Opublikowano 30 Października 201213 l Moje MTSy po 25 tyś km z przodu zaczęły wydawać dziwne dźwięki (stukanie) przeszukałem całe zawieszenie, wszystko sztywne, wszystkie wahacze 3 razy sprawdzałem i mało co wszystkich nie wymieniłem.Okazało się, że to amory.Po wymianie na gwint jest cicha i przyjemna jazda.
Opublikowano 1 Listopada 201213 l MTS jak na swoją cenę jest dobry miałem takie zrobiłem 20 tys. przebiegu potem sprzedałem auto