Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Amortyzatory MTS Technik - świeże opinie i porady

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, amorki tył podlegają pod wymianę i zastanawiam się nad kitem w/w firmy. Jakie opinie macie na jej temat? Jeździ ktoś na tym? Nic nie stuka jak wyczytałem że na kostce bywały takie objawy. Albo co polecacie wsadzić zamiast mts-a. Szukam czegoś nowego w miarę rozsądnej cenie, jak narazie gwint odpada więc trzeba znaleźć coś na jakiś okres czasowy :) Proszę o opinie i jakieś porady czym warto się zainteresować :wink:

Opublikowano

Ja ma dwa doświadczenia.

Mój szwagier miał MTS. Kupił je jako nowe i po miesiącu oddał do reklamacji bo jak auto się uginało to amory skrzypiały jak w starym rupieciu. Amorki wymienili mu na nowe ale znów po jakimś czasie zaczęły skrzypieć. Efekt taki, że wywalił to badziewie, kupił używane KONI i drugi rok śmiga bez problemu.

Drugie to kumpel kupił niedawno gwint z tej firmy i co prawda nie zaczął mu jeszcze skrzypieć ale jest taki twardy ze moje auto na zawiasie eibach sportline -50 mm to synonim luksusu i komfortu. Nie zdiwie się jak mu auto za pół roku będzie pękać...

Opublikowano

mialem w b5,strasznie twarde-zero komfortu,no a drog jak w Niemczech nie mamy

Opublikowano

Miałem w E36 gwint MTS... ;) i byłem tak samo zadowolony jak z gwintu KONI w civic :wink: Więc zlego słowa nie moge powiedzieć... może poprostu trafiłem na dobry :decayed:

Opublikowano

Moje Audi latało 4 lata na MTSach (lekko ponad 100 tyś km). Po roku jeden się wylał - szybka i sprawna reklamacja.

Szwagier z tych MTSów przeszedł ostatnio na serię (mowa o moim Audi), bo dla niego było za nisko i za twardo, ale za nim to zrobił, to sprawdzał amorki i miały jeszcze po 60-65% sprawności.

Według mnie dobry towar za dobrą cenę.

Opublikowano
  • Autor

Kolega Armi także polecał tą firmę, soolek a gdzie kupowałeś? u mapeta czy przez allegro brać? Żeby nie trafić właśnie na bubla...

Opublikowano

Brałem przez Allegro od mapeta

Opublikowano

Ja mialem amorki + sprezyny MTS-Technik obnizajace o 30mm w A4 B6 do ostatniego weekendu , teraz przeszedlem na 1BE.

Jezdzilem na tym 4 lata i zrobilem okolo 230 tys KM i to nie zart , jezdzilem na tym w UK.

Nie narzekalem bylo OK , dobre prowadzenia w zakretach w miare komfortowe ale niestety na polskich drogach szlak mnie trafial zawsze zawadzilem spodem auta o cos , zaniskie jak na polskie drogi bynajmniej w Woj. Lubuskim :facepalm: do tego mam male dziecko teraz i czasami za bardzo podskakiwal w foteliku :grin:

Po ostatatniej wyprawie do polandowa w Lipcu i poworcie z calym ekwipunkiem (rodzina , bagaze itp.) niestety ale 3 amorki z 4 siadly calkowicie , puste az do dna.

MTS-Technik uwazam za godne polecenia zwlaszcza za cene w jakiej sa oferowane.

Teraz autko jest na zawiasie 1BE + stabilizatory od RS4 i jest git.

:hi:

Opublikowano

jakby ktos chciał to mam amortyzatory przód mts, wizualnie bez rewelacji bo długo leżą już w garażu ale sprawne, mogę oddać jak ktoś zaproponuje tyle żeby mi się chciało zapakować i wysłać :wink:

Opublikowano

Moje MTSy po 25 tyś km z przodu zaczęły wydawać dziwne dźwięki (stukanie) przeszukałem całe zawieszenie, wszystko sztywne, wszystkie wahacze 3 razy sprawdzałem i mało co wszystkich nie wymieniłem.Okazało się, że to amory.Po wymianie na gwint jest cicha i przyjemna jazda.

Opublikowano

MTS jak na swoją cenę jest dobry miałem takie zrobiłem 20 tys. przebiegu potem sprzedałem auto :)