k_urczak Opublikowano 23 Października 2012 Opublikowano 23 Października 2012 Cześć, Zacząłem zbierać kasę pod delikatne modyfikacje moje 2.0 TFSI (BWT lub BWE - noob jestem, wyleciał mi z głowy symbol) Quattro z Tiptronikiem. Przeleciałem forum, posiedziałem jeszcze sporo na audizine. Prośba o potwierdzenie od osób, które miały doświadczenie z modyfikowanymi 2.0 TFSI czy moje wydumane plany są ok: 1. wymiana łańcucha i napinacza - aktualnie jest delikatny klekot 2. wrzucenie oil catch can (pewnie z 034Motorsport) w cały zestawie (mocownia, PCV z aluminium, itd) 3. wymiana zaworka N75 4. zmiana DV - albo ori albo forge 5. snub mount z poliutyrenu (034Motorsport), ale wersja street Do tego wrzucenie zawiasu 1BV + stabi tylny z RS4 oraz płukanie tiptronika. Po tych operacjach zamierzam wybrać się do kogoś na program. Rozważałem jeszcze ew. dorzucenie downpipe, aby odetkać trochę wydech. Żadnych modów w dolocie nie planuję, bo to jest mój samochód na trasę/codzienna fura żony. Zabawkę mam inną i pożera trochę inny poziom finansowania Sensowne?
k_urczak Opublikowano 13 Listopada 2012 Autor Opublikowano 13 Listopada 2012 Czy mam rozumieć, że nikt nie ma większych doświadczeń z kręceniem 2.0 TFSI?
Rekomendowane odpowiedzi