Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

Co to za element ZDJECIE!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

I moze trochę lecieć bo jest tam zawór odpowietrzenia skrzyni korbowej silnika więc trzebago chyba wymienić koszt nie wiem,albo są przedmuchy(pierścienie)a może opaska się poluzowala albo wąż dziurawy

Opublikowano

Przewertowałem ETKę, i nie mogę wyszukać numeru OE tego kawałka., 110/90 ps pełno tego do 115 ciężki temat.

Opublikowano

Dokładnie odpowietrzenie komory korbowej silnika, olej często wydostaje się w postaci mgiełki sprawdź opaskę i przewód.

Opublikowano

No właśnie chciałbym to raczej wymienić ale tak jak napisał kolega powaguspisz jest to ciężki temat:facepalm: od kilku dni szukam tego i jest lipa:kwasny:

Jeszcze jedna sprawa:decayed:

Może któryś z kolegów co posiada silnik taki jak ja zapoda zdjęcie Odmy :facepalm: Nie wiem do końca gdzie ona dokładnie się znajduje:facepalm:

Opublikowano

Odma zintegrowana jest z pokrywą silnika. Zdejmij pokrywę i przeczyść ją benzyną ekstrakcyjną. Trochę ją pomocz, aby dokładnie oczyścić kanaliki w pokrywie oraz filtr, który jest zamontowany w tej okrągłej części na pokrywie.

Opublikowano

U mnie też wszystko było zasyfione, wyczyściłem, poskręcałem i jest ok :) :

Bez_tytu_u.jpg

<br /><br />

Opublikowano

Jest dużym problemem zdjęcia tej pokrywy zaborów??? Da radę coś zepsu lub przestawić???:facepalm: może kojarzycie czy był już na forum jakiś Manual tego poczynania...??:wink:

Opublikowano
U mnie też wszystko było zasyfione, wyczyściłem, poskręcałem i jest ok :) :

http://s11.postimage.org/550r4k33j/Bez_tytu_u.jpg

<br /><br />

odkręcasz wszystkie śruby z poz.24, ściągasz poz.22 oraz poz.32. Kąpiesz i płuczesz w benzynie ekstrakcyjnej (kup bańke 5L) poz.22. Montujesz ponownie i skręcasz.

Opublikowano

Fajnie tylko... Kurde mam głupi problem bo jak otwieram zdjęcia zamieszczane takie jak np zamieścił kolega biszczan to mam je takie miniaturki ze nic nie widac:facepalm::facepalm: