Cyrkiel Opublikowano 23 Października 2012 Opublikowano 23 Października 2012 Witam potrzebuje fachowego nazewnictwa bądź numeru (A4B5 2000r AJM) tego badziewia bo ostatnio zauważyłem, że leci mi z tamtąd olej:facepalm: dziękuję za info:wink: http://imageshack.us/a/img801/9431/2012102215535357.jpg
mackri1 Opublikowano 23 Października 2012 Opublikowano 23 Października 2012 I moze trochę lecieć bo jest tam zawór odpowietrzenia skrzyni korbowej silnika więc trzebago chyba wymienić koszt nie wiem,albo są przedmuchy(pierścienie)a może opaska się poluzowala albo wąż dziurawy
powaguspisz Opublikowano 23 Października 2012 Opublikowano 23 Października 2012 Przewertowałem ETKę, i nie mogę wyszukać numeru OE tego kawałka., 110/90 ps pełno tego do 115 ciężki temat.
egon@ Opublikowano 23 Października 2012 Opublikowano 23 Października 2012 Dokładnie odpowietrzenie komory korbowej silnika, olej często wydostaje się w postaci mgiełki sprawdź opaskę i przewód.
Cyrkiel Opublikowano 23 Października 2012 Autor Opublikowano 23 Października 2012 No właśnie chciałbym to raczej wymienić ale tak jak napisał kolega powaguspisz jest to ciężki temat:facepalm: od kilku dni szukam tego i jest lipa:kwasny: Jeszcze jedna sprawa:decayed: Może któryś z kolegów co posiada silnik taki jak ja zapoda zdjęcie Odmy Nie wiem do końca gdzie ona dokładnie się znajduje:facepalm:
ArkadiuS Opublikowano 23 Października 2012 Opublikowano 23 Października 2012 Odma zintegrowana jest z pokrywą silnika. Zdejmij pokrywę i przeczyść ją benzyną ekstrakcyjną. Trochę ją pomocz, aby dokładnie oczyścić kanaliki w pokrywie oraz filtr, który jest zamontowany w tej okrągłej części na pokrywie.
Biszczan Opublikowano 23 Października 2012 Opublikowano 23 Października 2012 U mnie też wszystko było zasyfione, wyczyściłem, poskręcałem i jest ok : <br /><br />
Cyrkiel Opublikowano 23 Października 2012 Autor Opublikowano 23 Października 2012 Jest dużym problemem zdjęcia tej pokrywy zaborów??? Da radę coś zepsu lub przestawić??? może kojarzycie czy był już na forum jakiś Manual tego poczynania...??
ArkadiuS Opublikowano 23 Października 2012 Opublikowano 23 Października 2012 U mnie też wszystko było zasyfione, wyczyściłem, poskręcałem i jest ok :http://s11.postimage.org/550r4k33j/Bez_tytu_u.jpg <br /><br /> odkręcasz wszystkie śruby z poz.24, ściągasz poz.22 oraz poz.32. Kąpiesz i płuczesz w benzynie ekstrakcyjnej (kup bańke 5L) poz.22. Montujesz ponownie i skręcasz.
Cyrkiel Opublikowano 23 Października 2012 Autor Opublikowano 23 Października 2012 Fajnie tylko... Kurde mam głupi problem bo jak otwieram zdjęcia zamieszczane takie jak np zamieścił kolega biszczan to mam je takie miniaturki ze nic nie widac:facepalm:
Rekomendowane odpowiedzi