Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Moja Druga Perełka !!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć Wwszystkim Użytkownikom A4 :)

Pewnie troche się tu rozpisze :P

Na wstępie chciałem Wam wszystkim napisać, iż spełniło się moje ejdno z nielicznych marzeń :) JESTEM posiadaczem Audi A :)

Do zakupu A4ki skusił mnie los. Do czasu jej zakupu jeździłem swoją pierwszą Perłą kupioną za własną kase - chyba wiecie o co chodzi) Był to Renault 19 phase 2 rocznik 1993. Jeździłem nią ponad 3 lata, Dbałem jak tylko mogłem i na ile pozwoliły mi finanse. Pewnego dnia jadąc z Krakowa na działkę w miejscowości CZASŁAW (zaraz za Dobczycami) miałem wypadek. Jakiś pajac zjechał na mój pas i zaczął wyprzedzać (Citroen AX :/) Niestety nie zdążył się schować. Dostaem od niego w prawy bok i spadłem do rowu gdzie przekoziołkowałem parenaście metrów. Renia została cała skosowania :( Na szczęście ja wyszedłem z tego dośc dobrze....troche podrapań od szkieł i w sumie do dziś wychodzące różne boleści!!

Tyle o poprzednim samochodzie

Aha czywiście od kupna Renatki brałm czynny udział w zlotach Renault 19 oraz byłem zarejestrowany na stronie www.renault19.pl

Po wycenie samochodu przez rzeczoznawce stwierdziłem, że trzeba kupić coś nowego, może o klase wyższego, większego, bezpieczniejszego no i oczywiście bardziej trwałego. Szukałem różnych samochodów. Stanęło na A4 :)

24 maja kupiłem "czerwnego rumaka" :D

Ogłoszenie z Allegro, bardzo proste z krókim opisem. Przed oglądnieciem własnie tego okazu oglądąłem mnustow "złomów" od handlarzy!!! W końcu padła kolej na własnie tą A4kę :)

Zdecydowałem sie na jej zakup. Oczywiście po wcześniejszym przeglądzie w stacji diagnostycznej, po podpięciu go pod kompa itp. Przebieg faktycznie zgodny z książką serwisową - 197 tyś. Rocznik 1997, pierwsza rejestracja 1998. Auto kupiłem od polaka, który mieszka od 4 lat w niemczech i też tam było eksploatowane od zakupu w salonie. Serwisowane w ASO do 2007 roku.

Wyposażenie:

16 calowe alusy z A6

15calowe alusy z A4

Elektrycze szyby - przód - domykane z kluczyka

Elektryczne lusterka

Klimatronik

Tempomat - SPRAWNY

Radio - Audi cencert II

nagłosnienie bose

centralny zamek sterowany z pilota

leflektory wymienione na soczewki

no i to chyba tyle

czyli nie zbyt wypasiona wersja :)

w sumie ma to co potrzebuje:)

poniżej link do fotek,

oceńcie sami

http://picasaweb.google.pl/kubrat84/AudiA4Avant19TDIAFN110KM

Opublikowano

1 co to wymien te "leflektory" na ori, bo za niedlugo przestana Ci swiecic.. :naughty:

Auto widac ze zadbane.. :th:

Opublikowano

Bardzo ładne to A4 :th: Na serio podoba mi się jego stan, bo wnętrze i lakier wygląda jak nowy :wink4: No chyba, że jest nowy (lakier) :decayed: Silniczek taki jak trzeba :th: Tak jak ykk mówi wymień lampy na ori zespolone Valeo, bo te co są założone to lypa :thumbdown: Jakieś modyfikacje planujesz? :wink4:

Opublikowano

Ładnie połączony kolor czerwieni z beżowo-jasnym środkiem (nie wiem jaki to kolor, znam ich tylko 8 :) )

Powodzenia na drodze!

/// a o lampach nie powiem bo będę monotematyczny w tym wątku ///

Opublikowano

Ladna kuna dobry motor czego chciec wiecej powodzenia

Opublikowano

Bardzo ladny srodeczek :) spox autko

Opublikowano
  • Autor

a czemu lampy zmienic ?:) a wiadomo ile zespolone kosztuje? valeo?[br]Dopisany: 08 Czerwiec 2008, 09:50 _________________________________________________a co do modyfikacji to oryginał bedzie :) tylko zmieniarke chcę kupić do radia ale jeszcze nie wiem jaka :P

Opublikowano

a czemu lampy zmienic ?:) a wiadomo ile zespolone kosztuje? valeo?[

bo te SONARY co masz to shit .... ;) poczytaj o tym na forum :szukaj:... sprzedaj je jak najszybciej i kup albo FK albo VALEO / ewentualnie DEPO

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

kilka nowych fotek:)

niestety lampy jeszcze stare (są ważniejsze wydatki) :)

5723f35564459894.jpg

035fc84bd6d225a0.jpg

985fcd84dc25d57f.jpg

c608bf48f0f9f46b.jpg

Opublikowano

Łądna kolorystyka wnętrza :naughty:

Ale lampy syf :tongue4:

Opublikowano
  • Autor

a powiedzcie mi, czy jakbym teraz kupił lampy łączone tak jak te sonary ale ori po lifcie to czy coś muszę przerabiać by je zamontować?

Strasznie dupiasto świecą "długie" i będe chciał je zmienić

Opublikowano

to czy coś muszę przerabiać by je zamontować?

pewnie kostki i przyciąć trzeba błotniki :wink4:

Opublikowano

a powiedzcie mi, czy jakbym teraz kupił lampy łączone tak jak te sonary ale ori po lifcie to czy coś muszę przerabiać by je zamontować?

Strasznie dupiasto świecą "długie" i będe chciał je zmienić

http://www.a4-klub.pl/smf/19_tdi_afn_97_xenony-t2783.0.html

, a jak użyjesz opcji :szukaj: tp dowiesz sie więcej :wink4:

Sonary to kupa ..długie długimi .. jak wsadzisz do Ori poliftowch zestaw Hida.. to zejdziesz do garażu ..weźmiesz sonary w garść i zafundujesz im ostatni lot ..prosto w ściane :decayed::wink4:

Opublikowano

bardzo ładne autko

:good: wygląda na zadbane powodzenia w dalszych modyfikacjach

Opublikowano
  • Autor

to czy coś muszę przerabiać by je zamontować?

pewnie kostki i przyciąć trzeba błotniki :wink4:

ale przed sonarami były ori przed liftem. a chyba, żeby załozyć zespolone sonary to już trzeba było zrobić jakies małe modyfikacje? ja sie tam nie znam :D ale chciałbym kupić nowe, wykręcić sonery, wyje***ć je przez okno i założyć nowe :)