Ponio1767 Opublikowano 24 Października 2012 Opublikowano 24 Października 2012 Witam, mam problem, mianowicie uszkodzilem sobie auto, mianowicie przypierdzielilem o trzepak cofając... tylne lewe nadkole zostalo uszkodzone, typowe wgniecenie i zarysowania, jakby ktos z buta kopnal, a wiadomo blacha w audi jest dosc miekka ;p niestety nie mam fotek,ale pokaze na przykladzie mniej wiecej gdzie zostalo zrobione wgniecenie. Niemam teraz auta, dopiero za tydzien bedzie u mnie, i mam pytanie ile lakiernik powinien wziasc za takie element, tylko kurcze on nie jest taki maly bo leci jeszcze nad szybami bocznymi, do szyby przedniej kolo relingow ;/ pozdrawiam , Mam AC w Pzu i niewiem czy z niego nie skorzystac, tylko ciekawe ile by $ sypneli. pozdrawiam <br /><br />
Gość Opublikowano 24 Października 2012 Opublikowano 24 Października 2012 Samo malowanie elementu to koszta 300-600 pln , bez realnych zdjęć ciężko oszacować ale skoro masz AC - idź do PZU i niech płacą.
cougarr2 Opublikowano 24 Października 2012 Opublikowano 24 Października 2012 jak masz AC to korzystaj, moim zdaniem najlepiej serwis żeby ci to zrobili ładnie, nie bierz kasy lepiej to zrób element jest kiepski do roboty bo tak jak pisałeś, trzeba dobrze dobrać farbę żeby nie odznaczało się albo cieniować drzwi i słupek to tyle jeśli o moją wiedzę lakierniczą zrób też fotki jak to teraz wygląda bo kiedyś bedziesz sprzedawa swoej b6 i powiedzą ci że był ostro przyj.......
Ponio1767 Opublikowano 24 Października 2012 Autor Opublikowano 24 Października 2012 Ok, dzięki zrobie zdjęcia jak auto wróci z powrotem do mnie. Tylko za bardzo nie rozumiem jak to jest z tą naprawą bezgotówkową, może ktoś wyjaśnić ??. Bo czytałem troche artykułow na ten temat, ze rzeczoznawca z serwisu wycenił na tyle i tyle naprawe a pózniej ubezpieczyciel miał wątpliwości jakieś, dla mnie to jest troche ciemna magia ... pzr.
Gość Opublikowano 24 Października 2012 Opublikowano 24 Października 2012 W PZU mówisz że chcesz mieć szkodę zrobioną bezgotówkowo, PZU daje Ci listę Zakładów w których możesz samochód zostawić do zrobienia. Firma wystawia Fakturę i płaci PZU. Ale zawsze najpierw możesz zapytać na ILE wyceniają szkodę bo możesz dostać np 3000 a dobry Lakiernik zrobi to za 1000 i masz dwójkę w kieszeni na następne AutoCasco.
playa Opublikowano 26 Października 2012 Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś szkodę w PZU, czekaj na rzeczoznawcę, który zrobi oględziny. Jeżeli twoja polisa ma opcję naprawy "kosztorys", to wyliczą naprawę zapewne bez cieniowania drzwi z 50% amortyzacją na części i po śmiesznej stawce 45-65zł netto. Nie masz od tego odwołania i będziesz musiał szukać fachmana, który zrobi to za mniejsze pieniądze. Jeżeli twoja polisa ma opcję naprawy "serwis", to wstawiaj auto do ASO na naprawę bezgotówkową , gdzie auto zostanie naprawione zgodnie z technologią na oryginalnych częściach, a ty nie będziesz musiał się przejmować kosztami naprawy. Możliwe, że korzystając ze swojego assistance (jeżeli posiadasz) otrzymasz auto zastępcze na okres naprawy.
Ponio1767 Opublikowano 26 Października 2012 Autor Opublikowano 26 Października 2012 Niemam polisy przed oczyma , ale chyba pamietam , że to był wariant serwisowy ... na oryginalnych częściach. Tylko z tym PZU to różnie bywa czytałem kiedyś. O tak po prostu mam do nich pojść, powiedzieć ze chce naprawe bezgotówkową w ASO i oni sie na nią zgodzą ?? Bo słyszałem że na takiej naprawie to oni sami mają jakąś liste z warsztatami z którymi maja podpisaną umowę i ciekawe czy zgodzą sie na taki wybór...
Rekomendowane odpowiedzi