Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż spryskiwaczy mgiełkowych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nawet gdybys ich nie polamal to i tak by sie przesuwalo . Te boczne nie sa potrzebne . Najwazniejsze zeby zatrzaski byly cale ;)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Cześć wszystkim ,mam problem z spryskami A4 B7 pryskają za nisko a już podkręciłem na maksa i są podpiłowane oczywiście.Wiecie co zrobić mieliście już taki problem?

Opublikowano

Adaptery od dołu napisem tez w dół

Opublikowano
  • Autor

Adapter ma być od strony zderzaka jak zamkniesz maskę, nie od szyby.

Opublikowano

H4mm3R dzieki bardzo za podpowiedz już wszystko działa jak należy :)

Opublikowano

Witam!

Spryski założone.Działają super.Zacznę od początku.Kiedy w serwisie VW.podali cenę 129 zł. za szt,to podziękowałem i kupiłem tylko adaptery.Zacząłem szukać w necie.Na'' Aledrogo'' wsztkie nówki są sprowadzane PRC.Niektórzy oszukują ,że z Czech.

Znalazłem na Alie.podgrzewane po 7,5 USD z przesyłką za szt.Za trzy tygodnie listonosz był u moich drzwi.Koszt dwóch sztuk-to połowa jednej w serwisie.Nie widziałem tych "oryginałów",ale podejrzewam , że dla VW też je tam produkują.

Dla zainteresowanych - otworzyć stronę AlieExpress i wstawić w wyszukiwarkę tę nazwę:

New Windshield Washer SPRAY Nozzle Heated For VW Golf Jetta Passat Tiguan EOS 2KD 955 986 5M0955986A 5M0955986C 5M0 955 986C

wówczas wyrzuci paru dostawców. Ja wybrałem tego: AUTO_VW_Wholesales

pozdrawiam rickrysz

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

A adaptery też kupowałeś?

Opublikowano

napisał że adaptery w aso

Opublikowano

Tak to jest jak się czyta co 2 wiersz:)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Panowie, czy ktoś ma jeszcze adaptery na sprzedaż? Mam daleko do ASO...

Opublikowano

Niedługo planuje mieć zestawy i adaptery będę miał też na sprzedaż

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Ja mam pytanie do osób które mają oryginalne podgrzewanie dysz lub tych kto może sprawdzić.

Czy przewody od podgrzewania dysz przechodzą przez kostki u dołu słupków A.

Edytowane przez Pablo2506

Opublikowano

Kable idą od spryskow nadkolem do ściany grodziowej w okolicach pedałów i kostka chyba jest osadzona po skrzynka bezpieczników

Opublikowano

Dzięki

A co to za kostka możesz podać jej numer. Jest ona u dołu słupka A koło podstopnicy?

Opublikowano

Moge podać. Chyba mam nawet całą instalacje pod grzane spryski

Chyba tak. Nie pamiętam już dokładnie bo to juz jakiś czas temu to wyciagalem

Opublikowano

Witam!

Spryski założone.Działają super.Zacznę od początku.Kiedy w serwisie VW.podali cenę 129 zł. za szt,to podziękowałem i kupiłem tylko adaptery.Zacząłem szukać w necie.Na'' Aledrogo'' wsztkie nówki są sprowadzane PRC.Niektórzy oszukują ,że z Czech.

Znalazłem na Alie.podgrzewane po 7,5 USD z przesyłką za szt.Za trzy tygodnie listonosz był u moich drzwi.Koszt dwóch sztuk-to połowa jednej w serwisie.Nie widziałem tych "oryginałów",ale podejrzewam , że dla VW też je tam produkują.

Dla zainteresowanych - otworzyć stronę AlieExpress i wstawić w wyszukiwarkę tę nazwę:

New Windshield Washer SPRAY Nozzle Heated For VW Golf Jetta Passat Tiguan EOS 2KD 955 986 5M0955986A 5M0955986C 5M0 955 986C

pozdrawiam rickrysz

Jak się sprawują po kilku miesiącach? Dalej działają jak na początku?

Opublikowano

Witam!

pozdrawiam rickrysz

Jak się sprawują po kilku miesiącach? Dalej działają jak na początku?

W dalszym ciągu działają jak nowe.Wreszcie mam szybę całkowicie spryskiwaną.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Siema

Chciałbym sobie zamontować spryski mgiełkowe ale niepodgrzewane (zbytnio mnie przerasta montaż grzanych) i mam kilka pytań.

Po pierwsze czy będę potrzebował tylko części 5M0955985C 5M0955986C czyli spryski lewa/prawa strona i 2 szt adaptery 8E0 966 431 do kupienia ASO a spryski podejdą np. te z alle http://allegro.pl/dysza-spryskiwacza-audi-vw-5m0955985c-5m0955986c-i6396495041.htmlczy lepiej dorzucić parę groszy i wziąć te http://allegro.pl/dysza-spryskiwacza-skoda-seat-vw-5m0-955-985-c-i5052275785.html?Chociaż wydaje mi się że potrzebuje 2 razy 5M0955985C czyli niepodgrzewane?

Po drugie czy będę musiał w tym przypadku zdejmować ocieplinę maski czy da radę podważyć stare i je po prostu wyciągnąć a zamontować te mgiełkowe metodą p&p bez demotażu?

Jeżeli będę potrzebował czegoś jeszcze to chętnie wysłucham co to może być.

Edytowane przez pawloo7

Opublikowano

Niepodgrzewane dysze mają nr 5M0955985C i będziesz potrzebował 2szt. Używki to groszowe sprawy, nowe w ASO Skody ok 40zł/szt. Do tego 2szt adapterów.

Stare dysze podważasz i demontujesz, nowe dysze montujesz analogicznie jak stare, lecz wcześniej montujesz adaptery od strony maski. Całość zajmuje 3minuty.