Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AEB] Jak zdjąć kierownice w a4 z 95`

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Obszywam skorką kiere. Mieszek juz zroniony i zalozony zastanawiam sie czy obleciec go skora czy kupic inna galke .... Chcialbym sie dowiedziec w jaki sposob wyjąć kierownice ? Jest tam airbag i nie chcialbym czegos popsuc.... Co odkrecac jakie narzedzia potrzebne i najwazniejsze. Procedura wyjecia i założenia.

Opublikowano

Tutaj masz linka poogladaj http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t2784.0.html;highlight=immo

odłącz aku i dodatkowo będziesz musiał rozłączyć taśmę (dwa kabelki) od poduszki, która jest przykrecona z tyłu kierownicy (12 zdjecie w tym linku co Ci podałem).

Opublikowano

hymmmm opis ok ale nie rozumiem tego kawalka :

"do kierownicy przymocowane są dwa kable nie można ich odpiąć i albo zatrudnimy do pomocy drugą osobę do trzymania kierownicy albo położymy ją na kolumnie i oprzemy o licznik ( trzeba wysunąć kolumnę max w dół i do siebie"

Ja potrzebuje calkowicie wyjac kierownice. Mam je uciac pourywac... od czego one sa i jak sie do tego zabrac.

Dzięki za linka Pablo :)

Opublikowano

czesc, ja nie kozystalem z tego opisu i kierownice mialem wyjeta i nic nie musialem opierac! sa tam dwa przewody ale mozna bylo je rozpiac. Pozdrawiam Jocker01

Opublikowano

i zadnych innych nie ma ? Bo z opisu wynika jakby byla do odpiecia tasma air bagu + jakies przewody spiete na sztywno :|

Opublikowano

Te dwa kabelki które w opisie nie są odłączane są od taśmy poduszki(bo w opisie do immo nie było potrzeby ich rozłączania), jak chcesz zdjąć kierownice to musisz je rozłączyć.

Opublikowano

Tak, jak zdejmiesz plastikową osłonę kolumny kierownicy to bedziesz widział dwie wtyki jedna jest czerwona a druga czarna.