Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Zimny silnik a na vagu czujnik pokazuje 50c..

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siema co to jest za czujnik odpowiadajacy temu...jest to w instrumentach -->>

http://imageshack.us/a/img850/420/50c.png

pokazuje na zimnym silniku 50c..bo chce go zmienic ale niewiem od czego on jest..

Opublikowano

to chyba czujnik temperatury silnika tylko nie wiem w twoim przypadku gdzie on jest, u mnie w ADR jest za silnikiem i koszt jego to ok 25 zł :)

Opublikowano

Jest to czujnik który pokazuje temp.na liczniku ...w adr jest czteropinowy z tylu głowicy który przekazuje temp na licznik i ECU.

ps.napisz czy wymiana coś zmieniła...jeśli możesz...

Opublikowano

nie wiem jak na vagu ale u mnie na klimatroniku temp silnika na dzień dobry jest 30st więc nie wiem czy wymiana czujnika coś da zobacz poprostu czy jak dojdzie do np do 63st to czy skazówka się ruszy i będziesz wszystko wiedział

Opublikowano
nie wiem jak na vagu ale u mnie na klimatroniku temp silnika na dzień dobry jest 30st więc nie wiem czy wymiana czujnika coś da zobacz poprostu czy jak dojdzie do np do 63st to czy skazówka się ruszy i będziesz wszystko wiedział

wskaznik reaguje czasem sie wiesza ale potem sie odwiesza...tyle ze auto odpala czasem zamulasto i mysle ze to przez to..

---------- Post dopisany at 23:02 ---------- Poprzedni post napisany at 23:02 ----------

Jest to czujnik który pokazuje temp.na liczniku ...w adr jest czteropinowy z tylu głowicy który przekazuje temp na licznik i ECU.

jak to zrobie to napisze:)

Opublikowano

---------- Post dopisany at 23:02 ---------- Poprzedni post napisany at 23:02 ----------

[/color]

jak to zrobie to napisze:)

Ok Dzięki.U siebie mam to samo takto bym wiedział co i jak...

Opublikowano

ooglem sprawdzalem to dzis dokladnie wagiem..i jest tak ze pozycja instruments pokazuje przykladowo 70 stopni..a na blacie dopiero wskaznik zaczyna sie ruszac na moze 62..

jeszcze jedno co mnie zastanawia to to ze w silniku w pozycji 003 throttle pozazywalo na zimnym 43c.. a jak odpalilem auto to te dwie temperatury szly rowno do gory;/.. to jest jeden czujnik te 2 pozycje?>?? i jak ten czujnik temp wody odlaczylem to na trhottle pojawilo sie minus 43 c..a w instrumentach ten czyjnik co pokazywal 50c dalej tak pokazywal..nie rozumiem tego to sa 2 czuniki czy jeden?

Opublikowano (edytowane)

Odkopię temat - (silnik 1.8 ADR)

U siebie mam po części taki sam problem - wymieniłem 4pinowy czujnik na oryginał (70zł), został mi 2 czujnik (niebieski, 2 piny). Wskazania na blacie są ok, w VCDS w Engine - również. W instruments pokazuje tak samo jak u kolegi, 50 stopni na zimnym, tak samo w panelu klimatronka.

Błąd 00799, czujnik G110. Czy idę dobrym tropem, zamierzając wymienić ten 2 pinowy czujnik.?

Dodam że strasznie męczę się z odpaleniem na zimno, za którymś razem dopiero załapie i to nierówno, niestety.

Edytowane przez kursor
Opublikowano

Ja czesto naklinatroniku wlaczalem temperature i mialem tak jak wy 50 stopni. Dopiero jak minelo 50 na silniku to rosla i ta, a teraz ostatnio jak wlaczam temp na klimatroniku to startuje od normalnej temperatury otoczenia i rosnie rownomiernie