Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Czarny S-line SRZEDAM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Po sprzedaniu S3 przyszedł czas na kolejne autko. I można już tradycyjnie powiedzieć, że kupiłem coś zupełnie innego niż szukałem.. Tym razem miała być to benzyna o dużej pojemności a jest klekot :P Poważnie rozglądałem się za S4 b6, ale niestety w PL nie ma nic co byłoby warte ruszenia tyłka.. Kolega (tutejszy forumowicz, z reszztą) stwierdził, że może sprzedać mi swoją b7, zrobił mi bardzo atrakcyjną cenę więc grzechem było nie brać :) Ale wiem, że jeszcze trafi w moje ręce jakaś pięknie bulgocząca \8/ka ;) Rodzinne kombi to tylko stan przejściowy :)

Coś o aucie:

A4 2.0 TDi S-line.

Silnik BPW, zatem 8 zaworów.

Rocznik 29.12.2005, więc można powiedzieć ze 2006.

Przebieg 218 tyś km.

W 100% bezwypadek

Wyposarzenie:

S-line (fotele, czarna podsufitka, lekka gleba itd..)

Bixenon

RNS-E

Roleta przeciwsłoneczna za tylną kanapą

Grzane stołki przód

Zmieniara na płyty w schowku pasażera

Pakiet chrom

Tempomat

Kolorowy FIS

DRL

Ori czarne szyby

felgi ori S-line !7"

Wykończenie wnętrza amelinowe :decayed:

Co w aucie jest zrobione:

Wycięty DPF

Nowe pompowtryskiwacze

Nabita klima

Wymienione sprzęgło (sztywny zamach)

Nowy aku

Nowa hydraulika silnika

Zrobiony program

Wymieniony kompletny rozrząd.

Nowe żarniki bixenonu.

W taki stanie autko zakupiłem :) Jedyne co muszę zrobić to pomęczyć kogoś ogarniętego odnośnie lamp. Na fisie wywala kontrolka od ich stabilizacji co jest bardzo irytujące... Z poprzednim właścicielem próbowaliśmy zrobić od nowa adaptację, zgodnie z instrukcjami z forum, ale niestety się nie udało. Gdyby było ktoś tak miły i mógł pomóc w temacie byłobym bardzo dźwięczny :wink: Komunikat na fisie wk..a niesamowicie.

To co mnie drażni w autku to wewnętrzny S-line i z tyłu szyby na korbę :facepalm: Ale, że ja z tyłu nie jeżdżę to tak zostanie :) No i przydałyby się z tyłu czujniki cofania, miałem w S3 i tutaj tego brakuje, więc będzie- kwestia czasu. Tak samo Multi w kierze.

Kilka fotek:

ImageShack™ slideshow

Jedyne co zdąrzyłem zmienić to z tyłu tablica bez ramki i śrub i gustowna vlepka na tylną szybę :decayed:

Opublikowano

ładna sztuka - powodzenia i

bezawaryjności życzę :hi:

Opublikowano

Do full pakieciku S-Line jej jeszcze troszkę brakuje z zewnątrz ale wszystko jest do zrobienia. :wink4: Jakieś plany? :whistling:

Opublikowano

ładny avancik. takie wlasnie dekielki mi zaje...li :)

Opublikowano

Noo dekielki lubią kraść niestety ;/ mi tez ostatnio zajumali ;/

ale tak autko ładne :)

Pzdr

Opublikowano

ładna :thumbup1: ile koni ?

Opublikowano
  • Autor

Ile jest PS nie wiadomo bo hamowane nie było, ale myślę, że ~170.

Co do planów to na pewno multi i pdc/kamera cofania :)

Opublikowano

Ładna szerokości

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Najprawdopodobniej padł mi starter w żarniku i mam dyskotekę w prawej lampie :facepalm: Wie ktoś gdzie mogę dzisaj lub jutro w przyzwoitej cenie kupić żarnik?

Opublikowano

Miałem też problem z kontrolką na fisie od poziomowania xenonów,ale okazało się że mechanik przy wymianie sprężyn odwrotnie przykręcił czujnik poziomowania który normalnie pracował i wizualnie nic nie podpadało:facepalm:, także możesz też to sprawdzić jakby co...

Opublikowano
Najprawdopodobniej padł mi starter w żarniku i mam dyskotekę w prawej lampie :facepalm: Wie ktoś gdzie mogę dzisaj lub jutro w przyzwoitej cenie kupić żarnik?

Kolego spróbuj znaleźć na allegro sprzedawcę z Twojej okolicy, zadzwoń i zapytaj czy jest możliwość odebrania towaru w dniu dzisiejszym. I na Twoim miejscu wymieniłbym oba żarniki bo za chwilę będziesz miał dyskotekę w lewej lampie :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Ok, żarniki już namierzone..

Jutro auto umówione jest w R-Performance do Witka :)

A tu dwie fotki.. ;)

ImageShackŽ - Online Photo and Video Hosting

Przeprawówka :D

Co do stabilizacji to dalej nie uporałem się z tym, nie mam kompletnie na to pomysłu, a kontrolka na fisie wk***ia niesamowicie.. Nie sądze by czujnik można było wpiąć odwrotnie..

Opublikowano
Ok, żarniki już namierzone..

Jutro auto umówione jest w R-Performance do Witka :)

A tu dwie fotki.. ;)

Przeprawówka :D

Co do stabilizacji to dalej nie uporałem się z tym, nie mam kompletnie na to pomysłu, a kontrolka na fisie wk***ia niesamowicie.. Nie sądze by czujnik można było wpiąć odwrotnie..

Miałem niestety odwrotnie przykręcony przedni czujnik przez mechanika,po odwrotnym przykręceniu go wszystko wróciło do normy a fis nie wywalał błędu....

ale to akurat było w moim przypadku ...:wink:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Co do żarników wybór padł na Philips X-treme Vision +50%

imag0573yf.jpg

Powiem szczerze, że cena za nie jest jakąś abstrakcją ale.. własnie, w życiu nie nie spodziewałbym się, że będzie taka różnica! Dają do 50% światła więcej. Droga jest doświetlona ******scie, a o poboczu nie wspominając- bajka. ;) Warto zainwestować, gorąco polecam.

---------- Post dopisany 14-12-2012 at 22:03 ---------- Poprzedni post napisany 01-12-2012 at 21:47 ----------

Chcę dołożyć PDC tył. Co jest mi potrzebne i czy dam radę sam to zrobić? Na jakie koszta muszę się przygotować?

Opublikowano
Co do żarników wybór padł na Philips X-treme Vision +50%

http://img21.imageshack.us/img21/4306/imag0573yf.jpg

Powiem szczerze, że cena za nie jest jakąś abstrakcją ale.. własnie, w życiu nie nie spodziewałbym się, że będzie taka różnica! Dają do 50% światła więcej. Droga jest doświetlona ******scie, a o poboczu nie wspominając- bajka. ;) Warto zainwestować, gorąco polecam.

---------- Post dopisany 14-12-2012 at 22:03 ---------- Poprzedni post napisany 01-12-2012 at 21:47 ----------

Chcę dołożyć PDC tył. Co jest mi potrzebne i czy dam radę sam to zrobić? Na jakie koszta muszę się przygotować?

dasz radę.koszta 500-700zł

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

za darmo?? :D czemu tak szybko sprzedajesz ? coś się dzieje z autkie?

Opublikowano
  • Autor

Po przesiadce z wcześniejszego auta.. Za bardzo brakuje Quattro, no i diesel w uszy trochę kuje :P

Jak się sprzeda to dobrze, a jak nie to też dobrze, bo to na prawdę dobre autko.. Ale nie dla mnie jeszcze.. :decayed: Na Avanta przyjdzie czas, mam 23 lata, więc chyba mogę sobie jeszcze dać czas :decayed:

• 1 rok później...
Opublikowano
  • Autor

Ok, teraz jestem zdecydowany sprzedać Audi, czas na jakieś szybkie Quattro :) W zeszłym miesiącu wymieniłem sprzęgło i dwumas, oferta uczciwa, warto :)

Audi A4 31700.00 PLN. Sulejówek - otoMoto.pl

Przyznam się, że nawet nie wiem czy dobrze wyceniłem samochód, ceny są tak zróżnicowane w b7 ze szok..