Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Kto chętny do rywalizacji?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

10

(brak nazwy) 39 kcal- a kto to jest?

cichy zabójca :decayed:

Opublikowano
  • Autor
Dobra dolaczylem i ja :decayed: Grzegorz Buszko

kurde biegalem ciagle na nike+ ale czuje ze kontuzja sie odnawia i chyba chodzic zaczne + silownia spowrotem, bo biegac wg lekarza juz nie powinienem ale to jest silniejsze ode mnie:facepalm:

a jak to jest tutaj muze na iphonie puszczam sobie normalnie tak jak w nike+ leci sobie i glos i wszystko dziala normalnie??

aplikacja ma opcje trenera i muzyki-słuchasz, czego chcesz-możesz włączyć też powiadomienia, np co kilometr, albo co minute bedzie ci mówić co i jak, ale ja mam to wyłączone i słucham muzyki:wink:

co do kontuzji-to i ja teraz chodze, bo biegać na razie sie normalnie nie da...

Opublikowano

Od rana zaczynam. :hi:

Chodze z psem na spacery, zobaczymy jak długo i jak daleko:witch: się lata

Opublikowano
  • Autor
Od rana zaczynam. :hi:

Chodze z psem na spacery, zobaczymy jak długo i jak daleko:witch: się lata

ja ostatnio też z psem chodzę na długie spacery, bo dopóki nie ustąpi ból-można zapomnieć o bieganiu...

Opublikowano

A to loozik a masz wersje pro czy zwykla?

No Dominik ja mam trochę gorzej bo przez to ze kiedyś biegalem ze tak powiem zawodowo:naughty: moje lewe kolano złapalo jakieś jazdy i nie mogę go przeciazac bo wtedy blokada i sterydy w kolano a to jest 7 zastrzyków których nawet wrogowi nie życzył bym :kwasny:

Opublikowano
  • Autor
A to loozik a masz wersje pro czy zwykla?

teraz powróciłem do zwykłej, bo PRO gubił GPSa i przekłamywał-miał więcej opcji, ale mi do niczego nie przydatnych-podstawowa-darmowa wersja, jest na prawdę dobra, jeśli chodzi tylko o tracking i rejestrowanie efektów

---------- Post dopisany at 23:40 ---------- Poprzedni post napisany at 23:34 ----------

co do kolan- Buszek-zainwestuj w KT taśmy Kt tape kinesiology athlete exercise muscle strain tape FREEPOST VARIOUS COLOURS | eBay

na podtrzymanie kolana-będą dobre-jest to alternatywa dla środków przeciwbólowych, z biegiem czasu możesz się zaopatrzyć w "getry" obcisłe-ale tego wszystkiego o "sprzęcie" do biegania-raczej nie muszę Ci uświadamiać...:wink4:-kurcze-nawet nie wiedziałem, ze to na prawdę utrzymuje mięśnie i ścięgna w naturalnych pozycjach i pomoże uniknąć w dużym stopniu kontuzji...

Opublikowano

Sprawdze :decayed: Ja biegam w getrach jak pedzio:facepalm: ale sie przyzwyczailem do tego opaska na kolano ale to dużo nie daje ten stabilizator po prostu cos z plynami w środku mam nie tak i tworzy sie stan zapalny przy dużym wysiłku :kwasny:

Opublikowano
  • Autor
Sprawdze :decayed: Ja biegam w getrach jak pedzio:facepalm:

daj spokój-ja też w takich biegam-jest w nich ciepło i wygodniej niż w zwykłych dresach-to walę to i zakładam,

a co do taśm-na pewno jest to alternatywa dla środków przeciwbólowych i wspomaga słabsze mięśnie, co w jakimś stopniu pomaga uniknąć kontuzji

Opublikowano
Sprawdze :decayed: Ja biegam w getrach jak pedzio:facepalm:

daj spokój-jest w nich ciepło i wygodniej niż w zwykłych dresach-to walę to i zakładam, co do taśm-na pewno jest to alternatywa dla środków przeciwbólowych i wspomaga słabsze mięśnie, co w jakimś stopniu pomaga uniknąć kontuzji

to są te "modne" taśmy, którymi oblepiają się sportowcy ?

Opublikowano
  • Autor

tak:wink4:

Opublikowano

tak:wink4:

z tego co wiem, żeby spełniało to swoją rolę trzeba umieć to naklejać :naughty:

Opublikowano
  • Autor

z tego co wiem, żeby spełniało to swoją rolę trzeba umieć to naklejać :naughty:

ja nie widzę żadnego problemu np z kolanem:

:wink4:

---------- Post dopisany at 20:29 ---------- Poprzedni post napisany at 20:27 ----------

tutaj jest reszta- Kinesiology Tape | KT Tape

Opublikowano

Nie znam się na tym, ale kiedyś oglądałem wywiad z fizjoterapeutą, który po krótce o tym mówił i właśnie wspominał o instrukcjach z internetu.

Na YT wygląda to bardzo prosto, ale żeby te plastry spełniały swoje zadanie trzeba wcześniej wykonać odpowiednie badania: RTG, USG itp, a później odpowiedni je naklejać itp itd. Szkolenie z tego trwa kilkanaście dobrych godzin + później praktyka...

Piszę, tylko to, co usłyszałem w tym wywiadzie :wink:

Opublikowano
  • Autor

nie no zgadzam się, ze badania na pewno powinny być w drastycznie bolących przypadkach, bo w sumie "na oko" to tak na prawdę-nie wiadomo, z czym mamy do czynienia-może ze zerwanym ścięgnem, lub pękniętą kością, a to na pewno wymaga "innej" terapii, to co na YT, to raczej jest dla sportowców, którzy wiedza, jak trenować, żeby sobie nie zrobić krzywdy:wink: zamiast paczki Ibuprofenu-można kupić taśmy i nakleić je według zaleceń, z odpowiednim naciągiem-bez różnicy, czy to będzie lekarz w gabinecie, czy na filmiku-pokaże to samo

Opublikowano
nie no zgadzam się, ze badania na pewno powinny być w drastycznie bolących przypadkach, bo w sumie "na oko" to tak na prawdę-nie wiadomo, z czym mamy do czynienia-może ze zerwanym ścięgnem, lub pękniętą kością, a to na pewno wymaga "innej" terapii, to co na YT, to raczej jest dla sportowców, którzy wiedza, jak trenować, żeby sobie nie zrobić krzywdy:wink: zamiast paczki Ibuprofenu-można kupić taśmy i nakleić je według zaleceń, z odpowiednim naciągiem-bez różnicy, czy to będzie lekarz w gabinecie, czy na filmiku-pokaże to samo

osobiście nie mam żadnej kontuzji aby takie plastry stosować, ale z chęcią poznał bym opinie ludzi, którzy to stosują :whistling:

Opublikowano
  • Autor

jak taśmy do mnie dojdą-powiadomię o efektach:wink4:

Opublikowano
jak taśmy do mnie dojdą-powiadomię o efektach:wink4:

:thumbup1:

Opublikowano

Dominik ale tak naprawdę czy to sie tak opłaca, trzeba użyć 3 stripsow na kolano a w paczce za £10 jest ich 20 czyli 6 razy, a jak raz uzyjesz to potem do wyrzucenia? Poczekam na ciebie aż sprawdzisz bo mnie lepiej może wyjść zapisanie sie na basen :decayed:

Opublikowano
  • Autor
Dominik ale tak naprawdę czy to sie tak opłaca, trzeba użyć 3 stripsow na kolano a w paczce za £10 jest ich 20 czyli 6 razy, a jak raz uzyjesz to potem do wyrzucenia? Poczekam na ciebie aż sprawdzisz bo mnie lepiej może wyjść zapisanie sie na basen :decayed:

basen i inne ćwiczenia-to elementy rehabilitacji, albo zastąpienia treningów, żeby utrzymać formę-plastry się zmienia co jakiś czas-zależy od trybu aktywności, jaki prowadzimy, ale zazwyczaj od 3-5 dni i nowy, więc powinno wystarczyć na około 3-4 tygodnie, czyli tyle , ile powinna wynosić przerwa po kontuzji:wink4:

plastry same w sobie-nie wyleczą kontuzji, tylko złagodzą jej przebieg, dodając do tego masaże, ćwiczenia rozciągające, na zmianę lód i gorące kompresy, odpoczynek, przerwa w treningach+ Ibuprofen, który oprócz działania przeciwbólowego, jest również środkiem przeciwzapalnym-to wszystko powinno wyleczyć prawie każdą kontuzję w około 2 tygodni, w zależności od jej stanu :wink4:

Opublikowano

Mi rehabilitant tejpował kostkę i plecy po kontuzjach... jest od chu*a sposobów naklejania i każdy ma swoje odpowiednie zastosowanie, wszystko zależy od rodzaju kontuzji i efektu jaki chcemy osiągnąć, czy ma to ściągnąć mięśnie, odciążyć stawy czy usztywnić, więc jak ktoś nie ma o tym pojęcia to niech sobie nakleja, ale niech potem nie gada,że to nic nie daje :) Na swoim przykładzie wiem,że jak się prawidłowo zatejpuje to daje to bardzo dużo.

P.S Radzę ogolić miejsce w które chcecie naklejać taśmę bo potem działa to jak plaster depilacyjny no i dłuzej się trzyma :)